Ajatuksissa tänään

AJATUKSIA TÄNÄÄN. Joskus on sellaisia hetkiä, että tuntuu, kuin pää paisuisi kaikenlaisista ajatuksista ja ideoista, mihinkään ei saa oikein kunnolla tartuttua ja pelkää, että suurin osa kaikesta siitä valtavasta inspiraatiotulvasta valuu hukkaan. Mitä minä nyt sitten mietin?

  • Pojalle pitäisi hakea kirjastosta pino lastenkirjoja iltasatulukemiseksi. Omat kirjat on niin moneen kertaan luettuja, että vaikka poika niitä edelleen jaksaisikin kuunnella, äiti ei enää jaksa lukea niitä… Seitsemän kertaa Nalle Puhin lettukestejä riittää muistamaan koko sadun alusta loppuun saakka liiankin hyvin, ja haluaisin kuitenkin iltasatuhetken olevan miellyttävä ja kiva kokemus meille molemmille.
  • Haluaisin viedä järjestelmällisyyteni uudelle tasolle; pyhittää kauppapäivän jälkeen oman aikansa kasvisten viipaloimiseen ja säilömiseen järkevästi jääkaappiin, mistä niitä on sitten helppo heitellä salaatteihin ja ruokiin mukaan; aikaa ja vaivaa säästyy, ja kynnys tuoreen ruoan syömiseen laskee jälleen entisestään. Pitäisi vaan hommata kunnolliset, oikean muotoiset ja tiiviit, purkit ruoille. Inspiraation tähän touhuun sain Way to Better -blogista.
  • Haluaisin ylipäätään pistää ruokavalioni taas oikein kunnolla kuntoon. Olen tehnyt jo jotain listoja, mitä pitäisi syödä paljon ja mitä vähän vähemmän, mutta jotenkin aina se todellinen lähtölaukaus hommalle uupuu. Ne lopulliset kaappien rankkaamiset, kaupassakäynnit, ruokasuunnitelmat ja reseptien valitseminen etukäteen. Niille pitäisi vielä löytää se sysäävä tekijä ja aika.
  • Aamurutiinit ja valmistelut pitäisi taas ottaa kunnolla käyttöön. En vihaa ehkä mitään niin paljoa kuin sitä, että aamuksi ei ole laitettu mitään kunnolla valmiiksi ja aika menee ihan turhanpäiväiseen ”ainiin, eikun, voihitsi, vielä se” -tyyppiseen jahkailuun.
  • Pääsiäismunat pitäisi maalata ja pajunoksat etsiä. Muutenkin haluaisin kovasti laittaa pääsiäistä. 2 kananmunaa olen sentään maalaamista varten jo tyhjentänyt, mutta loppuprojekti odottaa vielä tekijäänsä.
  • Liikuntapäiväkirjasta löysin ihanan idean superkivaan keittiöntauluun. Joku tällainenkin olisi tosi kiva toteuttaa itse!
  • Puurot. Kyllä, puurot pyörii mielessä. Ne on nyt sellainen trendiruoka, että haluaisin ehkä itsekin kokeilla, josko minäkin kuitenkin, oikealla miksauksella, voisin tykätäkin puurosta. Olisi kiva, kun olisi joku helppo ja nopea, mutta samalla terveellinen ja maistuva, aamiainen. Inhottavaa kärsiä aina hirveästä nälästä juuri ennen lounastaukoa, kun ei ole aamulla syönyt mitään. Jotenkin se minun jugurtti+marjat+pähkinät+hedelmät -mix on myös jäänyt…

Oivoi, ylipäätään pitäisi ottaa vähän sellainen skarpimpi ote taas asioihin! Niistä meinaa aina silloin tällöin luistaa, ja kun sitten on päästänyt asiat sille mallille, että kaikki on vähän vinksallaan, muistaa äärimmäisen selkeästi, miksi niin ei pidä antaa tapahtua!

 

Skarpimpaa päivää kaikille!

suhteet oma-elama terveys ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *