Pinaattipasta
PALUU ARKEEN JA ARKIRUOKAAN. Minulla on välillä kausia, kun ruoanlaitto on lähinnä pakollinen paha ja ruoka koostuu samoista perusruoista, joiden valmistamiseen ei juuri mielikuvitusta tarvita. Yhdeksi tämän vuoden tavoitteekseni olen kuitenkin asettanut rohkeamman ja kokeilevamman asenteen keittiössä – sillä tavalla into ruoanlaittoon säilyy paremmin ja ruoasta nauttiikin enemmän. Kuten aina ”uusien” asioiden äärellä, into on huippussaan ja tulettekin varmasti saamaan lähipäivinä postauksen jos toisenkin ruokaan liittyen.
Meinasin ensin tehdä pakastimesta löytyneistä pinaateista pinaattikeittoa – tuttua ja turvallista – mutta muutinkin mieleni viime metreillä ja kokkasinkin pinaatti-fetapastaa. Ruoka osoittautui menestykseksi ja sen valmistaminen oli jo itsessään miellyttävä kokemus.
PINAATTI-FETAPASTA
Täysjyväpastaa
(Kananmunia)
Sipuli
Valkosipulinkynsi
2 pussia pakastepinaattia
Fetajuustoa
Purkki kermaa
Suolaa, pippuria ja muita mausteita oman mielen mukaan
Öljyä paistamiseen
– laita spagetti kiehumaan ja keitä kananmunat
– pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä
– lisää pinaatti ja sekoittele pannussa, kunnes kaikki pinaatti on sulaa
– lisää mausteet ja kerma, sekoita hyvin
– sekoita valmis spagetti ja kastike hyvin keskenään, lisää joukkoon feta
– tarjoile halutessasi keitettyjen kananmunien ja juustoraasteen kera
Ulkomuodoltaan pasta ei ehkä ole järin houkuttelevaa vihreän värinsä vuoksi, mutta sitäkin maistuvampaa ja terveellistä – ja valmistus on järjettömän helppoa ja nopeaa!
Minkälaisia arkiruokia teillä syödään? Otan mielelläni vinkkejä vastaan resepteistä, jotka sopisivat meidänkin perheen uusiksi arkiruoiksi! Kuulisin myös mielelläni teidän mielipiteenne ruoka- ja reseptipostauksista – onko näistä iloa teille ja haluatteko jatkossakin lueskella reseptejä vähän tällaisista arkisemmistakin ateriakokonaisuuksista?