Gluteenitonta Runebergin päivää
Hyvää Runebergin päivää! Jestas, puolitoista päivää on poissa normaalista työarjesta, niin johan on taas kirimistä hommissa ja muutenkin vähän hönö olo tuommoisten kesken viikkoa olleiden kotipäivien jälkeen. Ei oikein ymmärrä taas kuusta eikä maasta. Ja huomennahan se on taas perjantaikin, siis taas! Mihin nämä viikot häviävät?!
No, hommiinhan ne ”häviää”. Tänäänkin oli normaalin työpäivän päätteeksi vielä kokousjärjestäjille suunnatut messut, ja illalla noudettiin vielä myyntiin ja kiertoon laittamani mikro ja tv.
Eilen kuitenkin tein Pirkan ohjeella tällaisen runebergin triflen, joka oli juuri sopivasti gluteeniton, niin sopi minunkin ruokavaliooni. Ja hei, tämä ihan oikeasti maistui runebergin tortulta! Tuota kakkupohjaa ajattelin tehdä jatkossakin, jos kakuille tulee tarvetta; mausteita vaan muuttelee sen mukaan, minkälaisen kakun haluaa. Olen vähän skeptinen noiden gluteenittomien jauhojen suhteen, tämä on hyvä, kun tämä tehdään tuttuun ja turvalliseen mantelijauhoon. 🙂
Kyllä muuten huomaa, etten ole kauaa tätä ruokavaliota noudattanut, en meinaan aina meinaa ihan muistaa, mihin kaikkeen tämä ruoka-ainerajoitukseni ulottuu. Suvereenisti söin tänään lounaalla leivitettyä kanaa, enkä heti edes tajunnut, mitä siinä oikein suuhuni pistelin. Nyt tiedän. Ja muistan. Ei nimittäin mikään järin hyvä olo, vaikka ruoka itsessään ihan huikean hyvää olikin, kuten aina Jesse’s Dinessa.