Tonnikalapiirakka
TONNIKALAPIIRAKKAA. Viimeisiä gluteenisia reseptejä viedään tällä erää, ja voi että herahtikin ihan vesi kielelle näitä kuvia katsoessa. Olen tosiaan ollut nyt jonkun aikaa kokonaan gluteenittomalla ruokavaliolla testatakseni sen vaikutusta omaan olotilaani, lähinnä siis jatkuvaan vatsan turvotukseen ja ajoittaisiin kipuihin. Ja ainakin nyt tämän lyhyen kokeilun perusteella voisin väittää, että kyllähän se vaikuttaa. Ei ole turvottanut enää yhtään samaan malliin, ja vatsakipujakaan ei ole ollut enää moneen päivään. Nämä kuvat kuitenkin löytyivät vielä kameran kätköistä (yritän tyhjentää sitä tässä samalla) ja ajattelin jakaa reseptin teidänkin kanssanne, koska tämä piirakka on oikeasti hyvää. Ja miksei toimisi myös gluteenittomana vaihtoehtona, vaihtaa vaan jauhot itselleen sopiviksi. Täytyykin ottaa testattavaksi, minulla nämä gluteenittomat jutut ovat kyllä vielä ihan alkutekijöissään. Ystäväni vinkkasi, että esimerkiksi Pirkallakin on olemassa gluteenittomia jauhoja, ja niistäkin tulee kuulemma tosi hyvä suolaisen piirakan pohja. Enpäs tiennyt tuotakaan. Toistaiseksi ainoa gluteeniton tuote, mitä olen ostanut, on ollut spagetti (valmistettu maissista), muuten olen pärjännyt hyvin kaikilla luontaisesti gluteenittomilla tuotteilla.
Tämä tonnikalapiirakka on sellainen, jota meillä tehtiin usein silloin, kun minäkin vielä viljoja normaalisti käytin. Ihan huippuhyvä ja helppo valmistaa!
Pohja:
2 dl spelttijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
150 g voita
0,5 dl vettä
Täyte:
Sipuli
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
Purkki yrtti tomaattimurskaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
175 g juustoraastetta
Kirsikkatomaatteja
Suolaa, pippuria ja chilijauhetta
Pinnalle: paahdettua sipulirouhetta
Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta. Kaada täyte pohjan päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne täytteen pinnalle. Paista piirakkaa 200 asteessa 35-40 minuuttia. Ripottele piirakan päälle ennen tarjoilua paahdettua sipulirouhetta.
Tänään tuleekin siskon tyttöni päiväksi meille leikkimään, odotetaan pojun kanssa molemmat ihan innoissaan. Yritän samalla koota sellaista päivä lapsen silmin -postausta, jota minulta toivottiin ja aamu onkin mennyt paparazzia leikkiessä. ;)
Miltäs teidän viikonloppunne näyttää?
Onkos teillä kokemusta ja vinkkejä gluteenittomaan leivontaan liittyen?