asiaa turkistarhauksesta.

Mitä turkistarhaus on? Mitä sillä oikein tarkoitetaan? Onko se niin paha kuin luullaan?

Turkistarhaus:

Eläimiä pidetää pienissä häkeissä ja niillä ei ole mitään virikkeitä tai niille luontaisia tarpeita ole huomiotu tarpeeksi hyvin. Kun kysyin asiasta minulle sanottiin, että turkiseläimet on jalostettu siihen,  että ne ovat tuollaisissa oloissa.
Mutta ihan oikeasti pystyykö edes ihminen jalostamaan eläimiä niin pitkälle, että se viihtyy verkkopohjaisessa häkissä, jossa ei ole sille muuta kuin ruokaa ja juomaa?

         Jos sinulla on turkki, joka on tehty vaikka siniketusta ja toinen turkki, joka on tehty jostain koirasta kumman valitsisit? Ja jos koira kasvatettaisiin samassa oloissa kun turkiseläin se olisi aika samanlaiset olosuhteet kuin pentutehtaalla, eikö?  

kuva0095.jpg

        Vähän tietoa siniketusta: Siniketun elinaika on noin puolivuotta, kokoajan häkissä. Vuodessa nittä tuoteen lähes miljoona! Sinikettu on luonnossa aktiivinen koiraeläin, mutta joutuu elämään lyhyen elämänsä häkissä.
Onko tämä teidän mielestänne oikein vai väärin?

          Turkistarhaus on kiellettyä kokonaan Hollanissa ja rajoittuneita maita ovat Bulgaria, Kroatia, Saksa, Ruotsi, Sveitsi, Itävalta ja Iso-Britannia. Nämä maat ovat rajoittaneet osan turkiseläinten tarhauksen, mutta sehän on parempi kuin ei mitään.

            Suomessa kasvatetaan vuodessa yli kolme miljoonaa supikoiraa, minkkiä, kettua, naalia ja hilleriä!  Suomi yritetään saada turkistarhattomaksi vuoteen 2025 menessä, mutta siihen on vielä pitkä aika. ):
                                           Kasvata ite oma turkkis!

Tämä on mielipiteeni turkistarhauksesta. 
Mikä on sinun?

Kuvan copyt on minun, ethän kopioi, kiitos.

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
  1. Toi ”Kasvata ite oma turkkis!” on mun mielest Animalian keksimä, mut sanon sitä aina välil. 😀

  2. Nii toi on kamalaa  ;__;

     

    Mut ihana toi: ”Kasvata ite oma turkkis!” ♥

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *