Hei me hiotaan!

Taas yksi tehoviikonloppu takana remppamaalla! Laattamies oli saanut viimeisteltyä kylpyhuoneen ja vessan, joten siltä osin laatoitukset on nyt tehty. Tässä alkuviikosta on vielä luvassa saumojen viimeistely silikonilla ja sitten laatoitushommat onkin siinä.

WC laatoitus

WC laatoitus (lattialla pahvi suojana). Pönttökin oli paikallaan hetken, mutta otettiin pois viimeistelyä varten.

Kylppäri laatoitus

Aika huono kuvakulma muuten 😀 Mutta kaikki laatat lattiaa myöten on paikallaan ja saumattuna. Myös lattiakaivojen kannet on laitettu kohdilleen (hieman kulmaa pilkottaa tuolta alhaalta). Tuon muurin päälle tulee vielä lasiseinä, joka toimitetaan saunan kanssa samaan aikaan.

Laatoituksien lisäksi saimme yhden todella tärkeän etapin suoritettua nimittäin keittiön asennuksen. Ainakin suurimmat. Saareketta ei vielä laitettu paikalleen, mutta muuten aikalailla saimme keittiön kasaan. Kasatessa huomasimme pienen mittavirheen jääkaapin kolossa. Keittiösuunnittelijalta saamissamme papereissa luki jääkaapin syvyytenä 605, mutta oikeasti se olikin 650. Ja koska olimme seinät rakentaneet noiden mittojen mukaan jäi jääkaappi nyt hieman enemmän ulkonevaksi, kuin oli tarkoitus. Ovethan siinä joka tapauksessa olisivat jääneet ihan tarkoituksella seinän yli, jotta kaappi mahtuu avautumaan, mutta nyt sen lisäksi myös runkoa tuli muutama sentti näkyviin. Ei se nyt suuri ongelma ole, mutta hiukan silti harmittaa, koska kysyimme noin 100 kertaa myyjältä, että mikä se kaapin syvyys nyt on, koska seinät rakennetaan sen mukaan *huoh*

Tässä kuitenkin nyt kuvaa lopputuloksesta. Mitään laitteita ei ole vielä asennettu toimintakuntoon, eikä hyllylevyjä laitettu kaappien sisään, mutta runko on paikallaan. Jaa niin ja jääkaapin yläpuolelta puuttuu vielä yksi kaappi.

Keittiö

 

Tuo keittiö laitettiin kasaan lähinnä miesvoimin ja omana viikonloppuprojektina minulla oli vierashuoneen hiominen + maalaus. Eli kaverit, kun siellä yövytte ja jos siellä on möykkyjä, niin mua saa syyttää 😀 Siinä olikin kyllä hiomista! Olin aikamoinen smurffi koko viikonlopun. Näytin lähinnä siltä, kuin olisin uinut jauhoissa.

 

Hiontasmurffi

Hiontasmurffi rakastaa hiomista!

Lopputulokseksi saatiin kuitenkin valkoinen tasaikseksi hiottu ja maalatu huone. Ainakin pohjamaalin osalta. Lopullinen pintamaali siitä vielä puuttuu.

Vierashuone

 

Pintamaalin valinnassakin oli hommaa aika lailla, sillä valkoisestakin on montaa eri sävyä. Päädyimme kuitenkin neutraaliin Tikkurilan Paperinvalkoiseen himmeänä. Himmeän maalin valitsimme, koska se ei peilaa niin paljon pinnan pieniä virheitä. Kiiltävää maalia käytettäessä pinnan pitää olla täysin virheetön, sillä jokainen ylimääräinen pieni hiekanjyvänenkin näkyy siinä todella hyvin.

 

Kiiltoasteet

Maalin kiiltoasteet vasemmalta oikealle: Täyshimmeä, himmeä, puolihimmeä, puolikiiltävä, kiiltävä, täyskiiltävä

 

Seuraavina päivinä onkin edessä kyllästymiseen saakka hiomista, maalaamista, hiomista, tasoitusta ja hiomista 🙂 Kunhan katot saataisiin kuntoon ja valokatkaisijoita sisältävät seinät, niin sähkömies pääsisi laittamaan valaistuksen kuntoon. Lattiaakin on mukavampi tehdä, kun on kunnon valaistus ja sitten pääsisi myös raksavaloista eroon. Materiaalien suhteen pitäisi vielä tosiaan tilata lattiat, hanat + suihku sekä sisäovet. Mallit on jo katsottu valmiiksi, mutta pitäisi vain laittaa tavarat tilaukseen. Mukavampi silloin tehdäkin, kun on kaikki matskut valmiina.

Kiss, kiss!!

//Anneli

koti sisustus diy sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *