5+1 kesän suunnitelmaa

Eilen kirjoittelin, ettemme ole suunnitelleet kesää kovinkaan kummoisesti. Taisinpa vielä mainita, että reissuja ei buukata.

Noh, eihän se tietenkään ihan niin taida lopputulemana mennä. Tosin ahdistusta ja stressiä ei vieläkään oteta, eikä mitään varmaa ole, mutta ajatuksia kyllä sinkoilee verkkaiseen tahtiin ilmoille.

Kirjoittelin kesäkuun puolivälissä 10x kesän hommia. Aloitin melko perusjutuilla eli tyyliin "retkeillään ja syödään". Nyt olisi vuorossa enemmän menemiseen ja suunnitelmiin liittyvä postaus - tai sanoisinko, että niitä juttuja, joita tässä ollaan heitelty ilmoille kotosalla.

1. Berliini, Barcelona, Kööpenhamina tai Lissabon

Juuri kun olin todennut, että nyt ei jaksais reissata, niin enkös mä sitten kuitenkin pohtinut listaksi ne Euroopan kaupungit, joihin voisin extempore lähteä lyhyelle kaupunkilomalle. Lissabonissa ja Barcelonassa olen jo käynyt. Kööpenhamina ja Berliini ovat olleet mielessä jo pidempään.

Listan rakensin niin, että Barca ja Köpis menisivät kivasti lapsen kanssa ja Lissabon ja Berliini, jos lähtisimme kaksin (vaikka ihan oikeasti lapsen kanssa voi käydä noista kaikissa). Heitin miehelle listan ja hän noukki niistä hyvin nopeasti Berliinin. Hmm..miksipä ei.

2. Turun rengasreitti pyörällä

Kuva täältä

Tästä olen puhunut ja haaveillut suurinpiirtein joka kesä. Olen kuullut rengasreitistä niin paljon kaunista ja hyvää, että joskus sen vielä riipaisen. Ihan vain päästäkseni polkaisemaan sen, olen ollut valmis ostamaan lapsille vetokärryn pyörän perään. Jos ei tänä kesänä, niin sitten ensi kesänä tai sitä seuraavana.

3. Majakkasaari

Kuva täältä

Tämä on myös yksi pidemmän ajan haaveeni. Olen halunnut majakkakierrokselle eli useammalle majakkasaarella jo pidempään. Nyt googlasin, missä niistä voisi myös yöpyä. Bengtskär on yksi näistä. Voisi olla upea seikkailu ja kokemus myös lapselle (kuten rengasreittikin).

4. Jurmala

Mies kävi polttareissa Riikassa. Pojat olivat lähteneet ex tempore taksilla Jurmalaan, josta sain viestin, että tänne voitais joskus perheen kanssa tulla. Jurmala on ollut mielessäni myös, koska sitä on useassa paikassa ja useasta suusta kehuttu, mutta jotenkin se aina unohtuu.

Latviaan voisin lähteä niin autolla Baltian halki ajaen että tietysti lentäen - yhdistäen samaan pakettiin lyhyen piipahduksen Riikassa. Ehdottomasti koko perheen reissu.

5. Vuokatinvaara

Tämä on yksi kaikkien aikojen lempikuvistani ja se on otettu Vuokatinvaaran rinteellä. Ensi viikolla lennämme noihin maisemiin taas lapsen kanssa pariksi viikoksi. Mies tulee perästä, kunhan saa työt pakettiin. Trangia on tällä kertaa pakattu mukaan ja olemmekin ajatelleet lähteä päiväretkille koluamaan, mitä muuta tuolta löytyy kuin täydelliset rinteet mäkijuoksuun. 

Sotkamon seudulta ja lähiseuduilta löytyy upeita luontokohteita, joihin lähteä vaeltamaan. Katsotaan, mihin kaikkeen ehtii taipumaan tänä kesänä.

+1 Helsingin saaret

Kuvassa putputtelemme Pihlajasaaresta kotia kohti.

Kun saan tämän julkaistua, pakkaan repun, hyppään pyörän selkään ja lähden Pihlajasaareen viettämään päivää. Olen aiemmin kolunnut niin Vaasan, Inkoon seudun että Porvoon saaristoa. Paljon on suomessa vielä saaristoja, joita lähteä ihmettelemään. Tänä kesänä olen kuitenkin ajatellut keskittyä kotiseudun saariin. Ja niitähän yhdelle kesälle kyllä riittää.

Onko teillä hyviä vinkkejä kesän retkiksi ja kohteiksi?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.