Sunnuntaiaamun nopea herkku
Huomenta!
Viikonlopuissa parasta on aamut. Ne ovat hyvin usein meidän huushollissa viikon ainoita hetkiä, kun ei ole kiire minnekään. Voi heräillä rauhassa, keittää normaalia enemmän kahvia ja särppiä sitä koko pitkän ja raukean aamun.
Tapaan usein viimeistään toisen kahvikupillisen tienoilla ryhtyä hiljakseen oikeasti heräilemään ja puuhailemaan verkkaiseen tahtiin mitä milloinkin tulee mieleen. Tänä aamuna se oli omena-kaurapaistos.
Meillä on edelleen parvekkeella pussissa omppuja. Suurin osa on hillottu, vähän syöty ja pari omppupiirakkaakin leivottu. Mutta silti niitä riittää. Jotain helppoa ja hyvää teki mieli ja niinpä siitä syntyi paistos – sainpahan vähän omenoitakin taas tuhottua.
Ja helppoahan tuo on.
– Omenat lohkoiksi ja voideltuun vuokaan. Kanelia päälle.
– Kattilaan 150g voita sulamaan.
– Voisulaan sekoitetaan 1,5 dl fariinisokeria (tai muscovadoa, kuten minä tein), 4dl kaurahiutaleita (tai jyväisiä Alkupuuron hiutaleita, kuten minä jne.) ja 1 dl vehnäjauhoja. Sekoita ja levitä omppulohkojen päälle.
– Laita 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.
Mikäli kaapista löytyy kannattaa päälle kaataa vaniljakastiketta. Omnom.
Nautitaan tästä sunnuntaista. Mukavaa heräilyä joka tupaan!