Beetroot soup
Teimme kotosalla alkuviikosta niin herkullisen kasvissosekeiton, että herkesin siitä tännekin kirjoittamaan.
Keittoon taisimme nakella joukkoon porkkanaa, punajuurta, lanttua, selleriä, punasipulia, punaista chiliä ja tuorejuustoa.
Pohdimme alkuviikosta ruokakaupassa normaalia pidempään ja hartaammin, mitä ostaisimme. Sitä kun jumittuu usein kierrättämään hyvin samanlaisia ja -tyylisiä ruokia päivästä ja viikosta toiseen – etenkin arkiruokia lapsen kanssa, joka on aina pienoinen x-faktori, notta mikä kelpaa. Sitä usein ajattelee pelaavansa varman päälle ja lappaa tuttua ja turvallista apetta kaapit pullolleen.
No, nyt yritimme maanantain turruttamilla aivoillamme olla luovia ja kekseliäitä jauhelihatiskin edessä ja pohtia viikon ruokalistaa uuteen uskoon. Molemmilla löi tyhjää, kunnes kasvissosekeitto pulpahti mieleen, koska sitähän voi modata loputtomiin. Lapsikin säesti vieressä, että se on hänen lempiruokaansa ja todellista herkkua.
Ja, kun tämä suuri ja mullistava keksintö oli toteutettu, niin saatoimmekin luovuttaa loppuviikon suhteen ja ostimme sitä silmällä pitäen mukaamme järkälemäisen lohen – helppo valmistaa, taatusti kaikkien mieleen ja monipuolinen, sillä siitä saa halutessaan niin salaatin, keiton, lohimurekepihvit, medaljongit että lohta uunijuuresten kanssa, kuten suunnittelimme. Juureksiahan jäikin sopivasti yli sosekeiton värkkäämisestä.