3 piirrettä onnelliseen elämään

Tämä on lista asioista, joiden avulla olen pärjännyt elämässä monissa eri tilanteissa. Asiat joiden varaan uskon onnellisuuden ja tasapainoisen elämän rakentuvan. On tietysti vielä paljon muitakin asioita ja ominaisuuksia jotka tekevät elämästä ihanaa, mutta nämä kolme ovat muodostuneet itselleni  ajan kanssa tärkeimmiksi. Ehkä 10 vuoden päästä lisään tai vaihdan listassa jonkun 🙂 Aika ja elämä opettaa. 

Huumori

”Nauru pidentää ikää” ei ole tuulesta temmattu sanonta. Kuinka moni suomalainen tunnustaa ottavansa asiat välillä ihan liian vakavasti? On hyvä ottaakin jotkut asiat tietyllä vakavuudella, mutta on aika paljon asioita, joille olisi parempi vain nauraa. Ulkomailla asuminen opetti tiettyä nöyryyttä. Elämässä tapahtuu niin paljon asioita joille en kerta kaikkiaan voi mitään, miksi siis stressaisin niistä turhaan? Hurtti huumori ja naurun esiin kaivaminen niissä tiukoissa tilanteissa kun kaikki näyttää epätoivoiselta, on mielestäni usein paras ratkaisu ja mielen keventäjä.

Itseluottamus

Itseluottamus on monimutkainen juttu. Nuorempana olin hyvin epävarma, ja tuskailin kuinka voisin saavuttaa terveen itseluottamuksen olematta kuitenkaan ylimielinen ja itseäni täynnä. Joillakin ihmisillä on luonnostaan enemmän itseluottamusta, jotkut joutuvat sitä rakentamaan vuosien varrella. Tähän toki vaikuttavat monet muutkin asiat, kuten taustat, lapsuus jne. Itseluottamusta rakentavat onnistumisen kokemukset ja tavoitteiden saavutus. Myös sinnikkyys kannattaa. Luotto omaan tekemiseen ja osaamiseen pitäisi olla järkähtämätön.

Olen usein ihaillut Amerikkalaisten esiintyjäkollegoiden itseluottamusta. Amerikkalaisilla on niin mielettömän vahva itsetunto ja itseluottamus, ettei sitä helposti mikään heiluta. Olen yrittänytkin heidän seurassaan imeä näitä ominaisuuksia itseeni ja unohtaa sen ehkä suomalaisen itsensä vähättelyn piirteen.

Sopeutuvaisuus

Maailma mätkii meitä välillä naamariin ikävilläkin tavoilla. Joka päivä ei voi olla auringonpaistetta ja sateenkaaria ja onnistumisia. Siksi onkin tärkeää kuinka reagoi niihin ikäviin tilanteisiin ja asioihin.

Elämä on kuin seuraava 20-80 kaavio: 20 % on ongelmat joita kohtaat, 80 % on kuinka reagoit niihin.

Elämä heittelee joskus niitä kuuluisia kierrepalloja, ja silloin märehtiminen, panikointi ja synkistely ei auta. Positiivinen, eteenpäin katsova ja ratkaisuja hakeva elämänkatsomus kannattaa.

Mitkä ovat sinun elämäsi ohjenuorat?

hyvinvointi ajattelin-tanaan oma-elama mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *