Kotona työskentelevä freelancer: 7 ohjetta tehokkaseen ja organisoituun työpäivään


Kuinka moni kotoa työskentelevä tunnistaa tämän ongelman: ajankäyttö ei ole tehokasta, ja päivät kuluvat helposti päämäärättömään haahuiluun. Illalla tuntuu ettei ole saanut aikaiseksi muuta kuin epämääräistä sälää. 

Monet muusikot ja taiteilijat eivät ole tunnettuja organisointikyvyistään. Itse kuulun heihin. Olen spontaani ja poukkoileva luonne. Kun innostun jostain, voisin työstää sitä 12h putkeen lähes ilman että edes syön. Tylsistyn myös helposti jos joku asia ei enää nappaa. Siksi olenkin joutunut todella opettelemaan itsenäisesti päivärytmin luomista. 

Kun olet ns. omillasi eikä opiskelu tai muu enää rytmitä päiviä luontevasti, saattaa monelle tulla seinä vastaan. Musiikkiopinnoissa ei opetettu itsenäistä arjen hallintaa ja yrittäjämäisesti toimimista. 

Niinpä olen nyt koonnut seitsemän yksinkertaista ohjetta teille muille joilla on myös ongelmaa saada kiinni säännöllisestä päivärytmistä. 

SOME

Ylläpidä some-tilejäsi. Mitä postaan tänään? Mitä juttuja tulossa on tällä viikolla joita pitää mainostaa, mistä muista jutuista seuraajia pitäisi muistuttaa? Kiireisinä aikoina suunnittele somepostaukset löyhästi etukäteen, joskus edellisenä iltana. Kun on vähemmän kiire, ota rennosti ja improvisoi. Mikäli bloggaat tai vloggaat, suunnittele aiheita, kirjoita, kuvaa videot, ota kuvia jne.

EMAIL

Käy läpi viestit meilissä ja muissa medioissa. Sähköpostirumba voi viedä todella ison osan päivästä ja tavallisesti koneen ääressä voi kulua tunteja pelkästään meileihin vastaillessa. Joinain päivinä taas viestejä voi olla vähemmän, jolloin aikaa voi jakaa muilla jutuille. 

TREENAA

Tämä on tietysti itsestäänselvyys: harjoittele instrumenttiasi.
Ylläpidä tekniikkaa. Työstä keskeneräisiä projekteja. Treenaa keikkabiisejä jotka tarvitsevat vielä hiontaa. Hiero olemassaolevaa ohjelmistoa paremmaksi.
Tämän pitäisi olla kaikista helpoin osa-alue, mutta jää usein office-rumban varjoon. Joskus voi mennä päiviä etten ole edes koskenut viuluun. 

TUTKIMUS

Etsi ja tutki uusia mahdollisuuksia urallesi. Tämä voi tarkoittaa netissä selaamista, inspiraation etsimistä, uusien ideoiden pyörittelyä, yleisesti inspiroitumista ja innostumista uusista asioista. 

TUOTA VISUAALISTA SISÄLTÖÄ

Pidä nettisivut ja some ajan tasalla, tuota informaatiota ja kauniita kuvia jotta seuraajat pysyvät kiinnostuneina. Tee postereita, käyntikortteja, instakuvia, nettisivuille sisältöä jne. Oma brändisi on täysin omissa käsissäsi. Pidä sisällössäsi punainen lanka. 

RAHA & FINANSSI

Pidä langat käsissä myös rahan kanssa. Freelancerille rahavirta on epäsäännöllinen joka hankaloittaa arkea. Pidä ajan tasalla laskut (maksettavat), omien laskujen lähetys, tulojen laskenta & arviointi, laskujen kalkulointi tuleville kuukausille, tulojen arviointi tuleville kuukausille jne.

MENE ULOS

Kun istuu päivän kotona ummehtumassa, on erittäin tärkeää lähteä ulos! Käy kaupassa, postissa, mikä tahansa mikä tuulettaa päätä. Tapaa ja juttele juttele ystävien kanssa. Ulkoliikunta on kotityöläiselle supertärkeää. Mikään ei tuuleta paremmin kuin juoksu- tai kävelylenkki metsässä. 

Miten sinä hallitset arkea työskennellessäsi kotoa käsin?

tyo-ja-raha tyo raha oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *