Cardon Collection – eettistä muotia Pirkanmaalta!

Kaupallinen yhteistyö: Cardon Collection

Minua pidempään seuranneet tietävät etten ole tehnyt kaupallisia yhteistöitä juurikaan aiemmin. Sosiaalisen median sisältöni on pääosin ammattiini liittyvää, ja siksi valikoinkin erittäin tarkasti minkälaisiin yhteistöihin ryhdyn. Kun mahdollisuus tehdä yhteistyötä Cardon Collectionin kanssa siis tuli, minun ei tarvinut kauaa miettiä. Cardon on paikallinen yritys Pirkkalasta ja tekee eettistä muotia, tässä itsessään on jo monta hyvää syytä yhteistyölle! Eettinen muoti ja kauneus ovat lähellä sydäntäni ja olen jo aiemmin tehnyt postauksen kuinka esiintyjänä tehdä fiksuja ja vastuullisia valintoja muodin ja meikkien suhteen.

Mutta sitten asiaan, eli niihin vaatteisiin! Tilasin Cardonilta kaksi paitaa, Carlota college-paidan blush pink-värissä sekä Tanzi t-paidan herkullisessa ruusunpunaisen sävyssä. Ensimmäiset ajatukset kun sain paidat päälleni olivat kirjaimellisesti ”omg miten mukava ja laadukas!”. Eron pikamuotivaatteeseen tuntee laadussa välittömästi.

Tanzi t-paita

Tässä muutamia itselleni tärkeitä huomioita:

  • Cardonin paidat ovat todella mukavia. Olen erityisherkkä monessa asiassa, ja yksi näistä ovat vaatteet. En voi käyttää vaatteita jotka puristavat, painavat, kutittavat tai hiertävät. Näitä paitoja voin käyttää ilman stressiä ja ärsytystä.
  • Paidat ovat tarpeeksi pitkiä! Olen 175cm pitkä, ja todella usein yläosat ovat liian lyhyitä.
  • Molemmat paidat ovat todella monikäyttöisiä, josta itsekin vähän yllätyin. Materiaalinsa ja designin puolesta ne sopivat sekä urheiluun että tyylikkään casuaaliin arkipukeutumiseen.
  • Vaatteista näkyy ulospäin laatu. Kun valitset laadukkaita vaatteita näytät aina huolitellulta. Paidat eivät myöskään ”kulahda” vaan pysyvät jämäköinä ja uuden tuntuisina.
  • Kokoluokitus on normaalia suomalaista kokoa. Olen itse pitkä ja varreltani sporttinen, ja yleensä kokoa M-L riippuen merkistä. Cardonin vaatteet ovat erittäin joustavia ja M istui päälleni täydellisesti. Jos olet kahden koon välillä suosittelisin ottamaan pienemmän koon.

Cardon Collectionin college-paita maksaa saman verran kuin tunnetun urheilumerkin valmistama college. Haastankin sinut seuraavan kerran valitsemaan kotimaisen vaihtoehdon kun olet ostamassa uutta paitaa! Nyt saat myös alekoodilla VIULISTI30 toukokuun ajan kaikista nettitilauksista -30%, eli kannattaa käydä shoppailemassa.

Carlota-college

Annoin Cardonin perustajalle Raunolle vielä muutaman kysymyksen joissa hän valottaa tuotteiden valmistusta ja yrityksen ideologiaa.

1. Miten varmistatte että tuotteet ovat eettisesti valmistettuja?

Se on paljolti oikeanlaisen valmistajan ja raaka-aineiden valitsemisesta kiinni. Raaka-aineiden alkuperä tiedetään ja niillä on erilaisia sertifikaatteja. Luomupuuvilla tulee esimerkiksi pääsääntöisesti Turkista ja sillä on GOTS sertifikaatti, joka valvoo kyseisen raaka-aineen valmistusolosuhteita, jotta se täyttää sen asettamat vaatimukset. Kierrätetty polyesteri on taasen tuotettu Intiassa kierrätetyistä kotitaloudesta tulleista muovipulloista, Lyocell tulee Indonesiasta ja sille ollaan hakemassa valmistajan rekisteröintiä, joka takaa, että tuote on tehty luontoa mahdollisimman vähän kuormittavasta neuloksesta. Se, että tuotteelta puuttuu sertifikaatti, ei aina tarkoita sitä, että se olisi epäeettisesti tehty, mutta tämä on hyvä tapa varmistua asiasta.

Itse valmistus tehdään Portugalissa Black Modan ompelimossa ja olemme käyneet auditoimassa ompelimon, värjäämön ja kutomon paikan päällä. Black Moda on taasen kotimaisomisteinen toimija, jolla on toimipiste Pirkkalassa. Luotettavat välit ja hyvä kommunikaatio heidän kanssa auttaa myös hyvin paljon vastuullisuuden toteutumisessa. Vastuullisuuteen kuuluu meillä tuotteen pitkä käyttöikä yhtälailla, sillä pitkään käytetty tuote vähentää aina kokonaiskulutusta, kun ei tarvitse hankkia uusia vaatteita rikkoutuneiden tilalle.

2. Millaisia tuotteita tällä hetkellä on myynnissä? Onko uusia tuotteita tulossa tulevaisuudessa

Mallistoomme kuuluu tällä hetkellä Collegepaitaa ja hupparia, joiden pääraaka-aine on luomupuuvilla. Lisäksi meillä on lyocellista tehtyjä T-paitoja ja toppeja. Uusia tuotteita on tulossa tulevaisuudessa ja suunnitteilla on ollut ainakin juoksuhousuja, luomupuuvillainen t-paita, neuleita ja mahdollisesti collegehousuja. Koronatilanteen vuoksi uusien tuotteiden suunnittelu on nyt tosin viivästynyt.

3. Mikä on ”bestseller” -tuotteenne?

Musta Carlota College on tällä hetkellä myydyin, kun huomioidaan jälleenmyyjät, pinkki on ollut myös suosittu. Juuri tulleista uutuuksista musta huppari on myös ollut kiinnostava.

 4. Kuka vaatteet suunnittelee?

Mikael Tuominen (yrittäjänä minun lisäkseni) on meillä päävastuussa suunnittelupuolesta ja lisäksi tekniseen puoleen olemme paljon käyttäneet Silvo Designin palveluja.

5. Miksi kuluttajan kannattaa valita eettinen muoti?

Ostamalla eettistä muotia tuet samalla myös niitä ihmisiä, jotka valmistavat tuotteet ja raaka-aineet sekä vähennät ympäristön kuormitusta. Mitä tulee itse tuotteisiin, niin se, jos tuotteita tehdään mahdollisimman nopeasti ja halvalla, helposti näkyy myös lopputuloksessa. Eli eettistä muotia ostamalla saat todennäköisemmin myös laadukkaampia vaatteita, jotka kestävät pidempään. Cardonilla ensisijaisena tavoitteena on tehdä sellaisia tuotteita, joiden yksityiskohdat, materiaalivalinnat ja valmistustavat tekevät tuotteesta mahdollisimman laadukkaan ja pitkäikäisen. Panostamme vastuullisuuteen myös päivittäisessä toiminnassa ja asiakkaiden kanssa toimiessa. Tuotteet ovat käsin ommeltuja eli mahdollisuus ihmisten tekemille virheille on olemassa ja mikäli asiakas huomaa tuotteessa valmistusvirheen, haluamme, että meihin otetaan yhteyttä vaihtoa varten.

Cardon Collectionin tuotteita voi ostaa näistä paikoista:

Nettikaupat

Cardonin oma nettikauppa

Weecos

Kivijalkaliikkeet:

Tampereella Kalevan Prisma

Miela Design Hämeenkadulla

Pukimo Lempäälän Ideapark

Valkko Rovaniemellä

Cardon Collectionin toiminnasta löytyy tietoa täältä:

https://www.cardoncollection.com/yritys/

Valmistusprosessista ja vastuullisuudesta löydät tarkat tiedot täältä:

https://www.cardoncollection.com/vastuullisuus/

Cardonilla on myös blogi jossa on mielenkiintoista tietoa tekstiiliteollisuudesta ja vaatteiden valmistuksesta:

https://www.cardoncollection.com/blogi/

muoti vastuullisuus suosittelen musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *