Pariisi

Oltiin juuri kaverin kanssa tyttöjen reissulla Pariisissa viisi päivää. Itselläni se oli kolmas kerta Pariisissa, joten liikkuminen oli jo helppoa ja metroahan me käytettiin enemmän kuin tarpeeksi. Molemmille ostettiiin 20 lipun pakkaus ja maksoi noin 27e. Se riitti hyvin viideksi päiväksi ja vain kaksi lippua jäi käytämättä, mutta ne voi onneksi säästää ensikertaan:) Yövyttiin Montparnassessa sijaitsevassa Ibis Maine Montparnasse hotellissa. Hieman kauempi sijainti ei haitannut kun alue oli yölläkin rauhallinen ja kahdella eri metrolinjalla oli suora yhteys ”keskustaan”. Taksia ei haluttu käyttää juuri ollenkaan vaan lentokentältäkin tultiin RER-junalla Montparnasseen. Kotiin lähtiessä päätettiin kuitenkin ottaa taksi, sillä lentokenttä on niin sekava lukuisien terminaalien ja niiden monien sisäänkäyntien takia. Taksi maksoi järkyttävät 65e välillä hotelli – CDG-lentokenttä, mutta juututtiin ruuhkaan lähes koko matkan ajaksi, joka osin selittää tuon hinnan. Oltiin onneksi varauduttu kalliiseen taksiin kun matkajärjestäjien sivuillakin lukee, että hinta on noin 50e kyseiseltä lentokentältä Pariisin keskustaan. 

Käytiin katsomassa muutamia nähtävyyksiä ihan nopeasti sen verran, että kuvia sai otettua, mutta Louvreen mentiin ihan sisälle saakka ja saatiin kiertää kiireettömästi missä haluttiin kun kerrankin oli aikatauluton reissu. Muita nähtävyyksiä joita käytiin katsomassa oli Eiffel, Riemukaari, Notre Dame ja Montmartren ”taiteilijakukkula”. 

Matka oli meille enemmänkin shoppausreissu joten sitä tulikin tehtyä oikein urakalla. Lähdin Suomesta alle puolet matkalaukusta täynnä ja takas tullessa jouduin matkalaukun ja käsimatkalaukun lisäksi ottamaan järjettömän ison paperikassin täyteen ostoksia. Osasyynä suureen määrään ostoksia oli tietenkin alennusmyynnit, joita oli lähes joka liikkeessä. Teen ostoksista myöhemmin oman postauksen ja kerron tarkemmin, että missä ja mitä.

Pariisiin lähtiessä kannattaa miettiä tarkasti mitä haluaa matkan aikana tehdä ja suunnitella jokaiselle päivälle jonkinnäköinen ohjelma ja budjetti. Me päätettiin, että shoppailu olisi pääasia ja nähtävuudet menisi siinä sivussa, kun molemmat oli ne jo kertaalleen nähnyt. Viisi päivää riittikin todella hyvin ja metroilla liikkuminen nopeuttaa paikasta toiseen kulkemista huomattavasti! Jos lähtee lyhyemmäksi aikaa esim. 2-3 päivää, niin kannttaa mielummin valita joko nähtävyydet tai shoppailu TAI valita vain muutama kohde ja lisäksi ostokset. Jos haluaa yhdistää nämä kaksi, niin yhden päivän saa kulumaan esimerkiksi näin: Aamulla Louvreen ja siellä kierros, kävely Champs Elyseetä pitkin Riemukaarelle päin, matkalla voi poiketa kadunvarrella olevissa liikkeissä joita on mm: Zara, Zara Home, Sephora, Mac, H&M, Tiffany, Adidas, Benetton, Louis Vuitton, Gap sekä paljon muita. Liikkeiden lisäksi kadulla sijaitsee myös kahviloita ja ravintoloita, joissa on osassa myös ihan kohtuu hinnat. Nii ja tottakai sieltä löytyy myös McDonald’s, joka löytyy Pariisissa yllättävän monelta kadulta. 

Me viettettiin juuri näin yksi päivä eli llähdettiin yhdeksältä aamulla Louvreen ja oltiin takaisin hotellilla seitsemän aikaa! Lähdettiin sitten vielä illemmalla Latinalais kortteliin syömään (metroasema Saint-Michel) ja syötiin siellä lähes joka ilta. Siellä on ravintoloissa tarjolla menu, joka maksaa paikasta riippuen 10-20e ja sisältää alkuruoan, pääruoan ja jäkiruoan, jotka saa itse valita listasta. Suosittelen!

(lisää saa kysyä!)

Muutamia kuvia:

IMG_3967.JPG

IMG_3810.jpg

IMG_3814.jpg

IMG_3825.JPG

Montmartre

IMG_3842.jpg

IMG_3861.jpg

 

muoti paivan-tyyli mieli matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *