5+1 naismyyttiä (jotka saavat nyt kyytiä)

Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus 

 

Naisiin on liitetty historiallisesti toinen toistaan mielikuvituksellisempia myyttejä. Taipumus hysteriaan on esimerkiksi estänyt opiskelun, aivojen rakenne haitannut ajattelua, hormonit tehneet meistä epätasapainoisia ja kuukautiset kyvyttömiä toimimaan. Myytit ovat ajan saatossa muuttuneet, mutta jotkut myytit elävät ja voivat hyvin edelleen ylläpitäen käsitystä naisista yhtenäisenä ryhmänä. Sukupuolioletukset ovat vahingollisia, koska ne rajaavat ihmisten toimijuutta. Joten kun Veikkaus pyysi minua pohtimaan ihmissuhteita ja mahdollisuuksia parempaan tulevaisuuteen, päätin antaa naismyyteille kyytiä. Kas näin:

 

Myytti 1: “Naiset kieroilevat toistensa selän takana.” Kun elämä tuntui viime keväänä hirveän raskaalta, muodostivat minulle läheiset naiset selkäni taakse kieroilukerhon sijaan turvaverkon. Siihen olen turvautunut ennenkin, eikä se ole pettänyt koskaan. Ihminen kieroilee, koska on mulkku, ei koska on nainen. Ja mikäli turvaverkon rakentaminen tuntuu vaikeana hetkenä raskaalta, voi apua löytää myös Veikkauksen tuotoilla tuetuista Naistenkartano ry:n verkkoauttamispalveluista, jotka tarjoavat naisille apua netissä. Lisäksi esimerkiksi Loisto Setmelentti ry tarjoaa sukupuolisensitiivisesti tukea erilaisissa elämäntilanteissa oleville tytöille ja nuorille naisille.

 

Myytti 2: “Naiset ovat liian emotionaalisia johtajiksi.” Johtajuuteen on totuttu liittämään maskuliinisena pidettyjä piirteitä, sellaisia kuin suoruus ja rationaalisuus. Feminiiniseksi määrittynyt emotionaalisuus sen sijaan nähdään merkkinä heikkoudesta. En kuitenkaan usko, että naisjohtajat olisivat tosielämässä erityisen emotionaalisia, sillä ihmisten toimintaa tulkitaan usein kulttuurisesti sukupuolittuneissa kehyksissä. Kuten Sinkkuelämän Samantha tiivistää: “If a guy gets angry, he’s a pistol. If woman, she’s emotional.” Lisäksi tutkimukset osoittavat, että yritykset ovat sitä menestyneempiä, mitä enemmän johtoportaassa on naisia.

 

Myytti 3: “Naiset pyrkivät urallaan eteenpäin muiden naisten kustannuksella.” Kyllästyimme kavereideni kanssa tähän väitteeseen jo lukioikäisinä. Perustimme feministisen kollektiivin, jonka tarkoitus oli tukea ja kehua toisiamme. Ketään ei tallottu, enkä ole törmännyt ilmiöön myöhemmässäkään elämässä. Sen sijaan väite siitä, että naiset sorsisivat toisiaan työelämässä on kumottu myös tutkimuksella. 

 

Myytti 4: “Naisvaltaisilla työpaikoilla on paljon selkäänpuukotusta.” Olen itse työskennellyt pääasiassa naisvaltaisilla aloilla ja kollegoilta olen saanut paitsi tukea työasioissa, myös olkapään ja viiniseuraa henkilökohtaisen elämän potkiessa päähän. Naisia kasvatetaan ottamaan toisten tunteet erityisen toimeliaasti huomioon. Ehkä juuri siksi omien työkavereideni kesken onkin aina ollut erityisen lämmin henki.

 

Myytti 5: “Naisten välinen yhteistyö menee aina kissatappeluksi.” Niin, no. Kokemukseni mukaan tiiviissä yhteistyössä tai tiheästi aikataulutetuissa projekteissa on konfliktin vaara sukupuolesta riippumatta. Lisäksi: Voitaisiinko sopia, että kukaan ei enää koskaan käyttäisi aikuisten naisten välisistä väittelyistä termiä ‘kissatappelu’, mieluiten ikinä? Me olemme ihmisiä, emme vaistojemme varassa toimivia eksoottisia lemmikkejä.

 

Myytti +1: “Nainen on naiselle susi.” Olen sanonut tämän aiemminkin, mutta itse asiassa naiselle susi on patriarkaatti eikä toinen nainen. Also: Mitä niistä eläinvertauksista oli puhetta?

 

Naiset eivät ole eivätkä koskaan ole olleet yhtenäinen tai tarkkarajainen ryhmä. Meitä on erilaisia ja meillä on erilaiset tarpeet, emmekä ole pelkistettävissä tylsämielisiin yleistyksiin. Omassa elämässäni naisten välinen solidaarisuus peseekin myytit 6-0. Tsempataan toisiamme jatkossakin!

 

Seuraa Minjaa somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *