5+1 Suomi 100 -tuotetta, jotka sinäkin haluat omistaa

Itsenäisyyspäivään on vielä nelisen kuukautta aikaa, mutta käytännössä koko tähänastinen vuosi on ollut yhtä Suomi 100 -iloittelua. Veikkaukseni on, että meno yltyy entisestään loppuvuotta kohden. Onneksi megabileitä ei tarvitse jäädä odottelemaan – siitä pitävät huolen esimerkiksi seuraavat juhlavuoden tuotteet:

 

1. Tuntematon sotilas -monitoimimoppi. Siivoa talvisodan hengessä! Jos moppaus alkaa puuduttaa, voit leikkiä luovasti esimerkiksi sitä sotaa. Tuntematon sotilas -moppi kun muuntuu mielikuvituksellisen puunaajan käsissä näppärästi vaikkapa konekivääriksi. 

2. Kansallisromanttinen vessapaperi. Siis KANSALLISROMANTTINEN VESSAPAPERI. You can’t make this stuff up.

3. Tuntematon sotilas -vichy. Hartwallin markkinoinnissa veisteltiin näin: “Ei haluttu tuoda mukaan niinkään sotaa, vaan korostaa suomalaista miehisyyttä.” Markkinoinnissa siis ilmeisesti leikitään, että Tuntemattomassa sotilaassa ei oikeastaan ole kyse sodasta. Ja mitä siihen suomalaisen miehisyyden korostamiseen tulee, niin en vältsii olisi ihan hirveen huolissaan siitä, että suomalainen mies jää juhlavuoden jalkoihin (ks. kohta 4).

4. Lippu johonkin miljoonasta Tuntematon sotilas tai 7 veljestä teatteri- tai elokuvaesityksestä. Arvatkaa, minkä verran näissä versioissa on naisia näyttämöllä.

5. Suomi 100 -ruumisarkku. Tämän nähtyäni olen kieltämättä vähän valmiimpi kuolemaan.

 

+ 1. Suomi 100 -viinit. Mainio tuote, jos haluaa hetkeksi lomaa sota- ja jäbädiskursseista.

 

Näiden innovaatioiden keskellä en voi olla pohtimatta, että olisiko 100-vuotisbileitä voinut sittenkin juhlia myös muuten kuin fiilistelemällä sotaa ja maskuliinisuutta sekä esittelemällä stereotyyppisia kansalliskuvauksia valkoisista heteroperheistä. Neljä kuukautta aikaa uusille freimeille, jään odottamaan!

 

Lisää Suomi 100 -inspiraatioa löytyy tältä mainiolta Instagram-tilitä.

 

Seuraa Bluestockingia somessa: Facebook & Instagram!

kulttuuri suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *