A-teeman Seksuaalista häirintää -jakso tiivistettynä

Katsoin iltapuhteena A-teeman seksuaaliseen häirintään keskittyneen teemajakson. Se meni jotakuinkin näin:

Ensimmäiset 45 minuutta puhutaan seksuaalisen häirinnän harmaasta alueesta. Harmaa alue on niinku se, kun ei osata erottaa flirttiä häirinnästä ja siksi saatetaan päätyä ahdistelemaan ihan vahingossa. Moni keskustelija meinaa, että kyllä ei ole selvä flirtin ja ahdistelun raja, että harmaalla alueella tosiaan liikutaan. Sanna Marin on tosin sitä mieltä, että flirtti ja häirintä ovat täysin eri asioita, jolloin juontaja kysyy Sanna Marinilta, että eikö Marin mukamas näe mitään harmaata aluetta seksuaalisessa ahdistelussa niinku. Marin yrittää palauttaa keskustelun häirintään. Samalla random jamppa a.k.a Henttosen Esa tviittaa: “Ainahan on huulta heitetty, vasta nyt se on ahdistelua.” Ylellä joku päättää läväyttää Esan tviitin ruutuun, kun on kerta niin raflaavasti sanailtu. Esa on tyytyväinen, että pääsee keskusteluun mukaan. Aihe on tärkeä, se harmaa alue nimittäin.

 

Seuraavaksi flirttikouluttaja kertoo, että hänen mielestään on tavallaan niinku ristiriitaista antaa nuorille miehille viesti, että pitäisi muka kysyä lupaa ennen kuin koskee toiseen. Juontaja kysyy Miessakkien edustajalta, että ovatko miehet hämmentyneitä, kun se rajanveto flirtin ja häirinnän välillä on niin vaikeaa. Miessakkien edustaja sanoo, että onhan se rajanveto miehille vaikeaa. Sitten juontaja kysyy professorilta, että syyllistetäänkö miehiä jo liikaa. Katsoja ymmärtää, että miehillä on tosi vaikeeta tämän ahdisteluasian kanssa, kun se harmaa alue on siis niinku hirveen, no, HARMAA.

 

Hetken kuluttua flirttikouluttaja kertoo uudestaan, että se, että ei saa koskea ilman lupaa on raflaava sääntö nimittäin. Miessakkien edustaja haluaa korostaa, että miehet saattaa kohta alkaa pelkäämään, että enää ei voi lähestyä naisia lainkaan. Ja kyllä miehiäkin ahdistellaan ja WHAT ABOUT MEN JA NOT ALL MEN.

 

Sitten mietitään, että onko se häirintä oikeastaan häirintää ollenkaan. Flirttikouluttaja tuo esiin näppärän kulman ja sanoo, että kyllä voi joku varmasti tykätä jos persettä kehutaan jos on kerta laittanut baariin mekon jossa perse näyttää hyvälle. Juontaja sanoo, että netissäkin kommentoitiin, että naiset käyttää seksuaalisuutta hyväksi että saa työpaikan niinku. Sanna Marin yrittää palauttaa keskustelun raiteilleen huomauttamalla, että uhrin syyllistäminen ei ole ookoo ja että häirintä ei liity uhrin vaatetukseen, vaan ahdistelijan käytökseen.

 

Mutta on kuulkaa ihan dataakin aiheesta! Seuraavaksi juontaja nimittäin esittelee A-teeman teettämää tutkimusta, jossa kysytään: “Voiko seksuaaliseen häirintään syyllistyä vahingossa?” Tulosten mukaan seksuaaliseen häirintään voi syyllistyä vahingossa. Miessakkien edustaja sanoo vielä kerran, että rajanveto häirinnässä on miehille hiton vaikeeta. Koska harmaa alue, niinku.

 

Kyllä on hyvä, että seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta vihdoin puhutaan, koska keskustelun taso on edelleen, vuonna 2017, tämä. Next step: aletaan puhua harmaan alueen sijaan itse häirinnästä. Miten olis?

 

Seuraa Bluestockingia somessa: Facebook & Instagram!

suhteet oma-elama uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *