Ei, #MeToo ei ole mennyt “liian pitkälle”

Puoli vuotta siinä meni. Sen aikaa tuhansien naisten kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta jaksettiin kuunnella melko asiallisesti. Mutta ei kai kukaan sellaiseen loputtomiin pysty. Nyt keskustelu seksuaalisesta häirinnästä on päässyt nextille levelille eli saavuttanut pisteen, jossa mietitään, onko se mennyt niin sanotusti överiksi. Se tehdään, tietenkin, nostamalla keskiöön miesten tunteet. Teollisuusliiton puheenjohtaja Turja Lehtonen avasi eilen pelin tviittaamalla, että #MeToo on ‘lähtenyt lapasesta’ ja ‘mennyt yli’. “Eihän tässä uskalla en päin katsoa saati silmiin, ilman pelkoa joutua otsikoihin”, kiteytti Lehtonen tuntemuksensa. Kynäiltiinpä Lehtosen tviitin pohjalta myös pikkunäppärä uutinen, jossa pohdittiin pääasiassa että what about men. Tänään puolestaan aamu-tv:n juontaja kysyi haastateltavilta, että onko #MeToo mennyt liian pitkälle.

 

Siinähän ne ovatkin arvot tyrkyllä. Kertoo nimittäin jotain oleellista siitä maailmasta ja patriarkaatista jossa elämme, kun ihan tosissaan pohditaan, että onko seksuaalisen häirinnän kitkeminen mennyt ‘liian pitkälle’ kun miehiä ahdistaa eikä Turja Lehtonen uskalla katsoa naisia silmiin. Sanotaan nyt itsestäänselvyys tuhannennen kerran ääneen: Seksuaalinen häirintä ja flirtti ovat kaksi eri asiaa. Ensimmäinen ei ole ok, kun taas jälkimmäinen on erittäin ok. Ja jos ei erota silmiin katsomista ja takapuolen puristelua eleinä toisistaan, niin kannattaa varmaan estoitta antautua #metoo-keskustelulle kuuntelijan roolissa. Siinähän saattaa oppia vaikkapa vuorovaikutuksen aakkoset.

 

Toiseksi, on tylsämielistä kääntää keskustelu naisten vuosikymmeniä kestäneestä ahdistelusta siihen, että muutama mies on puolisen vuotta joutunut pohtimaan oman käytöksensä rajoja. Jos oman käytöksen arvioiminen aiheuttaa epämiellyttäviä tuntemuksia, on prosessin läpikäyminen varmasti jo muiden hyvinvoinnin näkökulmasta kannattavaa. Sitä paitsi, dear dudes: #MeToo:ssa ei ole kyse teistä ja teidän fiiliksistä vaan naisten turvallisuudesta. Simple as that.

 

PS: Saa katsoa silmiin.

 

Seuraa Bluestockingia somessa: Facebook, Instagram, Twitter!

 

suhteet oma-elama hyva-olo uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *