Ennakkoäänestys alkoi!

Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että olen poliittisesti vasemmalla, vihreä ja feministi. Siinäpä siis ovatkin pähkinänkuoressa myös ne puolueet, joita olen harkinnut äänestäväni: Vasemmistoliitto, vihreät ja feministinen puolue. Tähän saakka olen jokaisissa vaaleissa äänestänyt kahta ensimmäistä  –  ja ihan viime vuosina ainoastaan ensimmäistä. Tällä kertaa valintani on kuitenkin listan viimeinen puolue.

(Tässä vaiheessa haluan avoimuuden nimissä selventää, että olen ollut töissä Feministisellä puolueella Helsingin valtuustossa tammikuusta lähtien. Kirjoitan tämän postauksen, koska haluan kannustaa kaikkia äänestämään avaamalla oman äänestyspäätökseni taustoja. Tässä siis muutama:)

Feministinen puolue on pieni puolue, jonka kaiken politiikan tekemisen keskiössä on intersektionaalinen feminismi ja moniperustaisen syrjinnän lopettaminen. Puolueen jokainen ehdokas ja jokainen poliittinen avaus lähtee liikkeelle feministisestä viitekehyksestä. Feministinen puolue tekee tasa-arvotyötä isolla F:llä, ja sellaista politiikkaa haluan nähdä myös eduskunnassa.

Feministisen puolueen mukaan tulo poliittiselle kentälle on herättänyt kysymyksiä vasemmistopuolueiden hajaantumisesta. On herännyt huoli siitä, viekö Feministinen puolue nyt ääniä muilta puolueilta, ja olisiko sen saamat äänet järkevämpää kanavoida jo olemassa oleville puolueille. Itse ajattelen, että mikäli yhä useampi äänestäjä kokee, että Feministinen puolue pystyy tarjoamaan jotain, mikä puhuttelee aiempaa enemmän, niin erityisille inklusiivisuuspainotuksille tilausta. Parhaimmillaan Feministisen puolueen painotuksen voivat vahvistaa myös jo olemassa olevien puolueiden feministisiä ulostuloja – ja toivottavasti myös feminististä yhteistyötä puolueiden välillä.

Ehdokkaani näissä vaaleissa on Katju Aro. Äänestän Aroa rautaisen feministisen osaamisen vuoksi, joka kävi ilmi muun muassa Ylen eilisessä pienpuoluetentissä. Äänestän Aroa, koska haluan antaa ääneni yhdenvertaisuuden puolesta ja epätasa-arvoa vastaan henkilölle, joka tekee intersektionaalista politiikkaa, koska sillä voi saavuttaa kaikille paremman maailman.

Siksi kirjoitan äänestyslipukkeeseen ennakkoäänestyspaikalla numeron 57.

Seuraa Bluestockingia somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

hyvinvointi tasa-arvo uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)