Esikoiskirjani on kaupoissa!

Kirjani kansi: bifu. Valokuva: Ilkka Saastamoinen.

 

Heinäkuussa 2018 olin konferenssimatkalla Bakussa. Eräänä päivänä päätin jättää virallisen iltaohjelman välistä ja toteuttaa pitkäaikaisen suunnitelmani: Painelin läppäri kainalossa hotellin aulabaariin ja tilasin tuopin ja popkornia. Toista olutta nauttiessani olin kirjoittanut synopsiksen kirjalle, joka käsittelisi neljännen aallon feminismiä ja aaltojen ristipaineessa uivaa feministiä. Annoin teokselle työnimeksi Ennen kaikkea feministi ja liitin dokumenttiin itsestäni tuiman kuvan. Lähtetin kirjan viidelle kustantamolle ja toivoin parasta.

Elokuussa 2018 Karistolta oltiin minuun yhteydessä. Kirjani julkaistaisiin – minusta tulisi kirjailija! Tartuin tilaisuuteen. Myöhemmin myös kaksi muuta kustantajaa otti minuun yhteyttä. Olin kuitenkin valintani tehnyt. Karistolla asiat tuntuivat etenevän sovitusti ja saamani sopimus oli sellainen, jota olin toivonut. Pitäydyin siis ensimmäisessä tarjouksessa.

Sovimme kustantajan kanssa, että kirja julkaistaisiin huhtikuussa 2019. Aikataulu olisi tiukka, mutta ajankohtaisen aiheen vuoksi sitä ei kannattaisi kovasti pidentää. Päätöksen seurauksena läppäri ja tekstitiedostot kulkivat mukanani kaikkialle kuuden kuukauden ajan. Kirjoitin junissa, lentokoneissa, berliiniläisissä baareissa ja belgialaisissa kahviloissa. Kirjoitin poikaystävän yksiössä kirkasvalolampun voimalla ja oman yksiöni sängyssä murukahvin voimalla. Kirjoittaminen oli ensimmäinen asia, jota ajattelin herätessäni ja viimeinen ajatukseni nukkumaan mennessä. Joskus kirjoittaminen seikkaili myös unissani. Se oli ihanaa, ihan kamalaa, innostavaa ja intensiivistä. Muutama tunnetila mainitakseni.

Mutta nyt on huhtikuu 2019. Kirjoitin kirjan puolessa vuodessa päätyön ohella. En enää koskaan tekisi samaa, enkä suosittele vastaavaa tahtia kenellekään. Olen aivan lopussa, mutta myös aika onnellinen. Synopsiksen valokuvan tuima katse on vaihtunut kirjan kannessa komeilevaan leveään hymyyn. Sillä siinä se nyt on: KIRJA ON KAUPOISSA! Toivottavasti viihdytte sen parissa.

Seuraa Bluestockingia somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

puheenaiheet tasa-arvo tyo
Kommentit (0)