Feministiltä kolmekymppisille miehille

Olen kolmekymppinen nainen. Ystävä- ja tuttavapiirini koostuu pääosin samanikäisistä ihmisistä. Iso osa on käynyt yliopiston ja edennyt töissä ja opinnoissa mukavasti. Nyt, kun opiskeluajat alkavat olla ohi ja työelämä läsnä, olen huomannut, että tuttavapiirini kolmekymppiset miehet tienaavat naisia enemmän, vaikka heillä olisi pienempi koulutus. Naisten ja miesten asema yhteiskunnassa on edelleen erilainen. Siihen tarvitaan muutos. Ja muutos tarvitsee teitä, kolmekymppiset miehet.

 

Tuttavapiirini kolmekymppiset miehet kutsuvat usein itseään feministeiksi. Usein he ymmärtävät yhteiskunnallisista rakenteista ja valtasuhteissa teorian tasolla paljonkin. Olen käynyt monien kanssa kiinnostavia keskusteluja. Käytännön tasolla tilanne on usein kuitenkin toinen.

 

Kolmekymppiset miehet pitävät pitkiä puheenvuoroja. He antavat tilaa muille miehille ja ottavat tilaa itselleen. Olen ollut kolmekymppisten miesten kanssa keskusteluissa, joissa minua on katsottu silmiin ainoastaan pokailumielessä. Sitä ei lasketa, sori vaan. Joskus kolmekymppiset miehet haluavat myös korostaa feminismiään puhumalla naisista kauniisti. Mutta jos mies sanoo, että naiset pärjäsivät tosi hienosti asiassa X, Z tai Y, sisältyy kehuun olettamus, että yleensä nämä hommat on tavattu hoitaa poikain kesken. Se on vähän kuin sanoisi että “hyvä futari naiseksi”, mikä taas ei ole kehu ollenkaan. Girl power -puhe naisen suusta on usein voimauttavaa, miehen suusta toiseuttavaa.

 

Rakkaat kolmekymppiset miehet. Te olette tulevaisuudessa vallan huipulla. Ja kun täytätte yhteiskunnan aitiopaikkoja, on vaarallista, mikäli ajattelette että sinne pääsy on ollut ainoastaan omaa ansiotanne. Teillä on etuja, joita suodaan vain kaltaisillenne. Te olette tulevaisuuden potentiaaliset herrakerhot, saunaillat, portinvartijat ja lasikatot. Tai sitten te olette niitä, jotka muuttavat peliä. Niitä, jotka rikkovat kanssamme lasikattoja ja nuivettavat Pörssiklubin jäsenkadolla.

 

Sääntöjen muuttaminen on vaikeaa, mutta te pystytte siihen.

 
Seuraa Bluestockingia somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *