Jättäkää kainalokarvat rauhaan!

Bluestocking

Tiedättekö kuvan, jossa vanha nainen seisoo mielenosoituksessa kyltin kanssa jossa lukee: “I can’t believe I still have to protest this shit.” Se on täsmällinen kuvaus fiiliksestäni kun kuulin, että tubettaja Mansikkka oli saanut haukkumaviestejä julkaistuaan Instagramissa kuvan, jossa hänen kainalokarvansa näkyivät. Seriously. Suuttua nyt naisen kainalokarvoista! Jotenkin ysäri reaktio, ajattelin, kunnes tajusin että hitto soikoon: tämä on jo toinen kerta vuoden sisään kun tätä potaskaa pitää tässä blogissa protestoida. 

 

Viimeksi kirjoitin karvoista lokakuussa, kun ruotsalaismalli Arvida Byström oli saanut tappouhkauksia esiinnyttyään Adidaksen mainoskasvona sheivaamattomin säärin. Eikä hän ole ainoa. Nimittäin syyskuussa 2017 näyttelijä-laulaja Lola Kirke oli saanut tappouhkauksia esiinnyttyään Golden Globessa mekossa, joka paljasti hänen kainalokarvansa. Miettikääpä sitä. Että 2010-luvulla naiset saavat tappouhkauksia, jos eivät sheivaa! Kyllä ei ole feminismi mennyt liian pitkälle.

 

Mistä viha kertoo? Mielestäni naiskehon kontrollista, jolla on vuosisataiset perinteet ja jotka elävät ja voivat edelleen hyvin. Naiseuden muotti on niin kapea, että siihen eivät karvat sovi. Kuten lokakuussa kirjoitin, on naisen tehtävä karvojen suhteen aina aktiivinen valinta: joko tartuttava höylään tai kestettävä sosiaalinen stigma, jonka karvojen ajamattomuudesta joutuu kohtaamaan. Se on kertakaikkisen kyllästyttävää.

 

Tämäkin asia on lopulta yksinkertainen: oma keho, oma päätös.

 

Ja todellakin: I can’t believe I still have to protest this shit.

 

Seuraa Bluestockingia somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

 
 

Kommentoi

Commenting is closed.