Jos miehistä kirjoitettaisiin kuten naisista

Bluestocking

Oletteko huomanneet, että mediassa käsitellään miehiä ja naisia eri tavoin? Jos miehistä puhuttaisiin samoin kuin naisista, saisimme lukea seuraavaa:

  • Miespoliitikot kertoisivat - ja heiltä myös kysyttäisiin - toistuvasti, miten he onnistuvat yhdistämään vaativan uran ja perheen.
  • Menestyvän naisen aviomiehen kerrottaisiin laittavan perheen ja kodin etusijalle ja tukevan vaimonsa uraa sen kaikissa käänteissä, eikä sitä käsiteltäsi uhrauksena, vaan valintana.
  • Miesmuusikoiden gaala-asuista järjestettäisiin äänestys. Vastaavasti gaalassa olisi ehdolla pääasiallisesti naisartisteja. 
  • Omasta urastaan tunnettu mies esiteltäisiin vaimonsa aviomiehenä eikä alansa ammattilaisena.
  • Miestähden painonnoususta tehtailtaisiin shokeeraavia uutisotsikkoja tyyliin "kaksoisleuka tursusi kauluksista".
  • Lapsen kanssa kotiin jääminen ei olisi uutinen, vaan oletus.

Onneksi maailmassa on myös ihmisiä, jotka tekevät tarkoituksellisesti toisinpäin. Bluestocking lähettää sydämiä Amy Poehlerille ja Tina Feylle. Ja tietenkin Amal Clooneyn aviomiehelle.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Eihän feministi voi arvostaa Tina Fey:tä, kun Fey ei feministisesti jakanut ympäriinsä teini-ikäisestä lähtien, vaan odotti kauniista ulkomuodostaan ja sen tuomasta kysynnästä huolimatta päälle parikymppiseksi, kunnes löysi oikeasti rakastavan miehen.
(tositarina)
Kyllähän nyt kunnon feministin pitää menettää neitsyys 13-vuotiaana lähiön pahimmalle kovikselle, muuten ei ole yhtään feministi.

Ärrä
Rakkausnörtti

Pardon my french, mutta MITÄ VITTUA? Miten tää kommentti liittyy yhtään mihinkään tässä kirjoituksessa? Ja mistä lähtien feministit tai feminismi on muka vaatinut, että ihmisen pitäisi harrastaa runsaasti seksiä eri ihmisten kanssa tai "antaa lähiön pahimmalle kovikselle". Mistä helvetistä sä kaivat näitä juttuja?

t. 30v. "neitsyt" ja feministi

Helmi K
sivulauseita

Jos ei keksi tämän fiksumpaa sanottavaa niin on parempi olla hiljaa.

Minja Koskela
Bluestocking

"Jakaminen", "kysyntä" ja neitsyyden "menettäminen" eivät ole järin feministisiä termejä. Eipä sillä, että olisin äkkiseltään ymmärtänyt sisältöä ylipäänsä.

Helmi K
sivulauseita

Jännä miten nämä jutut tiedostaa mutta silti kun ne avataan näin sana sanalta niin aina vaan onnistuu havahduttamaan, ja turhauttamaan. Ehkä vielä jonain päivänä jotain muuta.

Tämä juttu oli myös piristävä poikkeus:

”Liittokansleri Merkel tapasi tänään kansainvälisesti tunnetun ihmisoikeusasianajaja Amal Clooneyn. Tapaamisessa keskusteltiin pakolaiskriisistä. Clooneyn seurassa oli hänen näyttelijämiehensä.”

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kumman luulet saksalaista kadunmiestä kiinnostavan enemmän, se että George Clooney tapaa liittokanslerin, vai että joku ihmisoikeusasianajaja tapaa liittokanslerin?

Minja Koskela
Bluestocking

Tulipa tosta linkin takaisesta uutisesta hyvä mieli! Kiitos kun jaoit!

Naislaif
Naislaif

Ja naisen synnyttäessä mies teki miehen työn.

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Saatoin tirskahtaa tälle! Haha
-Isla

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Haha, ei vitsi kuinka hyvä! Niin loistavia oivalluksia.

Auringon säteitä viikkoosi!

-Isla

Tsekkaapas kirjoitukseni pahan puhumisesta selän takana, mikäli ehdit!
http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Kommentoi

Commenting is closed.