Kokonainen festivaali on osa #metoo-vallankumousta

Kokonainen logo.jpg

Logo: Aini Mäensivu

(Yhteistyöpostaus: Kokonainen festivaali)

Lokakuussa 2017 alkoi vallankumous. Elokuva-alan naiset tulivat yksi toisensa jälkeen esiin kertoen kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä. Kokemukset oltiin siihen saakka vaiettu. Niin toimivat valtarakenteet: ne hiljentävät ihmiset, joilla valtaa on vähemmän. Lokakuussa alkanut ääni oli kuitenkin niin suuri ja niin monesta ihmisestä lähtöisin, ettei sitä enää voinut hiljentää. Vähitellen ääni levisi Hollywoodin ja elokuva-alan ulkopuolelle.

 

Suomessa #metoo on ollut esillä elokuva-alan lisäksi myös esimerkiksi Kansallisbaletissa ja kouluissa. Keskustelua on lisäksi käyty yksittäisillä työpaikoilla ja mielipidekirjoituksissa. Viesti on, että me emme enää vaikene. Seksuaalinen häirintä on saatava loppumaan ja hiljennetyt äänet saatava kuuluviin. Siksi ääntä on myös pidettävä.

 

Näistä syistä olin onnellinen ja otettu, kun Hämeenlinnassa ja Janakkalassa 8.-9.6. 2018 järjestettävä Kokonainen-festivaali pyysi minua puhumaan osana festareita järjestettävään konserttiin, joka kulkee otsikolla #metoo.

 

Kokonainen-festivaali järjestetään tänä vuonna kolmatta vuotta peräkkäin. Festivaalin nettisivut kertovat, että noin 90 prosenttia esitettävästä musiikista on naisten säveltämää, ja sitä soittavat kaikki – eivät ainoastaan naiset. Tämän vuoden inspiraationa toimii Aino Sibelius. Esiintyjinä festivaaleilla nähdään muun muassa Minna Pensola, Lauri Angervo, Linda Suolahti ja Pekka Niskanen.

 

#metoo-konsertissa – jonka juontamisesta ja tarinallistamisesta on vastuussa allekirjoittanut – kuullaan Katharine Hooverin, Amy Beachin ja Missy Mazzolin musiikkia. Lisäksi konsertissa avataan mainittujen säveltäjien elämäntarinoita ja nostetaan esiin musiikkialan naisten kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä. Kokemuksia täytyy kuulla, jotta vastaaville tarinoille saadaan piste. Siksi olen iloinen saadessani olla osa vallankumousta. 

 

Tervetuloa nauttimaan musiikista Hämeenlinnaan js Janakkalaan kesäkuussa! Pidetään ääntä, ystävät!

 

Seuraa Bluestockingia somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

kulttuuri musiikki uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *