Lisää tasa-arvoa politiikkaan, kiitos!

Bluestocking

3.3. 2016 eduskunnan kyselytunnilla käytiin seuraavanlainen sananvaihto yhteiskuntasopimuksen sukupuolivaikutuksista:

Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.): "Jälleen kerran käytiin pienituloisten naisten, erityisesti julkisen sektorin naisten kukkarolla. On hyvin vaikea hyväksyä sitä että maksajiksi joutuvat kerta toisensa jälkeen julkisen sektorin pienipalkkaiset naiset. --- Aikooko hallitus jollain tavalla tehdä tästä kokonaisuudesta hyväksyttävämmän ja tasa-arvoisemman omilla päätöksillään?"

Pääministeri Juha Sipilä: "Ei tätä kokonaisuutta tai pakettia ole suunnattu kyllä mitenkään julkiset sektorin naisia vastaan (vaikka se rokottaakin reippaasti nimenomaan julkisen sektorin naisia, toim. huom.). Ja nyt haluan korostaa sen että tämä on työmarkkinajärjestöjen yhdessä sopima asia eikä hallitus ole nyt tätä ratkaisua ohjannut."

Sipilä sysäsi nokkelasti vastuun työmarkkinajärjestöille ja antoi jännästi kuvan, että pääministerillä ei mukamas olisi sanavaltaa neuvotellun sopimuksen tasapainottamiseen. Sipilä jätti lisäksi mainitsematta, että hallitus kiristi yhteiskuntasopimuksen uhkailemalla pakkolaeilla, jotka olisivat osuneet julkisen sektorin naisvaltaisille aloille vielä kovemmin kuin työmarkkinajärjestöjen kovassa paineessa ja kiireessä neuvottelema yhteiskuntasopimus. Ja myös sen, ettei hallitus ole liki vuoden toimittuaan saanut edelleenkään valmiiksi jo syyskuussa lupailemaansa tasa-arvo-ohjelmaa.

Moitin aiemmin Suomen Saturday Night Livea sukupuolten stereotyyppisesta esittämisestä ja naisten vähäisyydestä, mutta viime jaksosta lähetän ohjelman tekijöille valtavat aplodit ja lämpimän halauksen. Jään hekumoimaan ajatuksella, että alla oleva biisi esitettäisiin livenä seuraavalla eduskunnan kyselytunnilla. Me ollaan ne!

Kommentit

Looking for...

Itseäni hirvittää tulevaisuuden työllisyys näkymät kun haaveilen lapsista. Naisten on muutenkin hankalaa saada vakituista paikkaa ja nyt tuntuu että määräaikaisuus ja nollatunnit ovat oikein suunniteltu sysäämäön vastuu vain naisille. 

Minja Koskela
Bluestocking

Musta on ihan todella ankeaa, että kolmen valkoisen, etuoikeutetun ja hyväosaisen cis-miehen luotsaama hallitus tekee päätöksiä, jotka osuvat kovaa naisten arkeen ja elämänvalintoihin juuri kuvailemallasi tavalla. Listasi jatkeeksi vielä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen, joka vaikeuttaa sekä naisten työnhakua että erityisesti pätkätöiden tekoa. Ei jatkoon.

Naislaif
Naislaif

Melko aktiivisena politiikan seuraajana olen menettämässä uskoni todellisuuteen. Kerta toisensa jälkeen katson, kuuntelen ja tahdon uskoa. Kun kuulen, niin analysoin ja yritän ymmärtää. En tahdo olla näköalaton ja yhdestä suunnasta katsova, mutta nyt se on vaikeaa. Hallitus on pelottava joukkoa ihmisä, jotka ovat kaukana arkisesta maailmasta. Hallitus on joukko ihmisiä, jotka tekevät kun joku määrää tai käskee, mutta kuka, siihen ei ole välttämättä vastausta. Pakko on ja kusessa ollaan. 

Niin on kuulijakin ja äänestäjä. Tolkkua ei tahdo tulla vaikka vatuloidaan.....eikä sittenkään, kun muka päätetään.

Ja näin vihdoin riisutuu usko ja toivo, mutta vain tähän hallitukseen. 

Minja Koskela
Bluestocking

"Hallitus on pelottava joukko ihmisiä, jotka ovat kaukana arkisesta maailmasta." --> Niinpä, arkitodellisuuden ja pienituloisen ihmisen arjen ymmärrys tuntuu olevan päätöksenteosta kaukana. Mutta ihana toi sun vika lause: usko hallitukseen menee, mutta toivoani ette saa!

Naislaif
Naislaif

:)

Kommentoi

Commenting is closed.