Lisääntymisbingo A2-iltaa varten

Bluestocking

Ylen jo klassikoksi muodostuneet teemakeskusteluillat saavat jatkoa, kun tänään kakkosella puoli kympiltä pärähtää puolentoista tunnin mittainen A2 Lisääntymisilta. Tarkoitus on siis keskustella 90 minuuttia siitä, miksi suomalaiset ihmiset eivät sikiä tarpeeksi nuorina.

Maksimaalisen katsomiskokemuksen takaamiseksi jaan teille kaverini tekemän lisääntymisbingon. Aina, kun keskustelija käyttää ruudukossa olevan argumentin, voit vetää ruudun päälle raksin. Huuda kommenttiboksissa BINGO, kun vaaka-, pysty- tai kulmarivi on ruksittu:

Lisääntymisillan päättyessä jatkaa TV2 illan teemaa näyttämällä Kummelia uusintana. Kiitos Maaret Launis mainiosta bingosta!

 

Kommentointi ainoastaan etu- ja sukunimellä. Lilyn rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida nimimerkillä.

 

Seuraa Bluestockingia Facebookissa täältä. 

Kommentit

Niilo Paasivirta (Ei varmistettu) http://www.ilmatar.net/~np/blog/

Pyöräytin laajennetun, satunnaisruudukoita tekevän version. Lähde toki mainitaan.

http://www.ilmatar.net/~np/bingo/lisaantymisilta.cgi

Minja Koskela
Bluestocking

Moikka Niilo! Laittaisinko sinne vielä, että tämä on Maaret Launiksen bingo? Mä olen ainoastaan  jakanut tämän. :)

Niilo Paasivirta (Ei varmistettu) http://www.ilmatar.net/~np/blog/

Hups. Jäi huomaamatta tuo detalji. Korjasin linkkiä.

Minja Koskela
Bluestocking

Kiitos! Nyt menee krediitit oikeaan osoitteeseen!

Minja Koskela
Bluestocking

Ja siis kiitos bingogeneraattorista! :)

TrineH
En suostu jäähylle

Kiitos tästä postauksesta! Saved my Monday. Ja että bingon lisäksi: "Lisääntymisillan päättyessä jatkaa TV2 illan teemaa näyttämällä Kummelia uusintana". En osaa laittaa tähän hymiöitä, mutta jos osaisin, tässä olisi ainakin 3 kpl *huutonaurua*. =D

Minja Koskela
Bluestocking

Haha, kiitos!

Emma London (Ei varmistettu)

Muita bingoruutuja voisi olla mm. "Miksi niitä lapsia pitää tehdä jos ei ole siihen varaa", "Kyllä lapsen paras paikka on kotona", syytetään naisia kun ei suomalainen mies kelpaa, "abortti on murha" ja "lisääntymisikäinen nainen on työnantajalle riski."

Minja Koskela
Bluestocking

Voi kyllä, klassikkomatskua. Valitettavasti.

Mahdoton Nainen

Itsehän näin korkeakoulutettuna vapaaehtoisesti lapsettomana (ja toistaiseksi parisuhteettomana) naisena arvon vielä että viitsinkö avata telkkarin vain kuullakseni mitä vikaa mussa on. Mutta tää bingo kyllä kovasti houkuttaa!

Minja Koskela
Bluestocking

Ymmärrän. Itellä oli kans vähän samat fiilikset, mutta bingo pakotti katsomaan. :)

EricaK
EricaK

Voi luoja, en kestä :D

Pari viivaa

Katsoin A2-illan. Se oli virhe. Erityisesti ketutuskertoimen sai nousemaan se eturivin blonditukkainen setä, Kimmo Vehviläinen, jolla oli käsittämätön harhakuvitelma siitä, että kaikki naiset haluavat jonkun lentokapteenin tai että espanjan osaaminen saa naisilta polvet jotenkin erityisen veteliksi. Ja sitten tämä (kuva kaapattu twitteristä):

Kuoppako sille rimalle pitäisi kaivaa että herra Vehviläinen olisi tyytyväinen?

Vau mikä vauva!

Just sama ärsytys kun edellisellä. En tajua miks tuonne pitää aina heittää joku tekohauska mukasupliikki(mies), jonka kommentit jää yksittäisiks heitoiks ja vaivaannuttaa kanssakeskustelijoita, joista ainakin osa edes yrittää keskustella asiallisin argumentein ja mielipitein. (Sen sijaan Ville Niinistö vois olla mukana kaikissa keskustelohjelmissa joita vaan keksitään tehdä!)

Mun kyllä MELKEIN kävi sääliks Wille Rydmania, kun juontaja tivas häneltä, että mitä kokoomus aikoo tehdä tai miten on ajatellut tukea perheellisiä opiskelijoita (kun Rydman kovasti oli sitä mieltä, että juujuu opiskelijoina enemmän lapsia) ja hän yritti epätoivosesti vastata. "No, no siis, no tuota tuota, tuota, minun mielestä olis tärkeää sellanen ajattelutavan muutos, että ei ajateltais että opiskelijana ei voi hankkia lapsia, että se ajattelutavan muutos olis sellanen että on varmasti helpompikin sovittaa yhteen lapset ja opiskelu, kuin lapset ja työnteko." Juujuu, aivan, siitä vaan vaaliohjelmaan. "Opiskelijoille ajattelutavan muutos!" Kyllä se siitä elämä eteenpäin potkuttelee, voi olla että auttaa myös kun vaa ottaa itteesä niskasta kii!

Naislaif
Naislaif

Katsoin ja yritin päästä jyvälle.

Hallituksen tehtävä on pelastaa lisääntyminen ja ratkottava ongelmat. Miksi? Ikään kuin ajatteleva ihminen tarvitsee ulkoapäin tuotettua toimintamallia ja ohetta, lisättynä riittävällä rahallisella tuella. Ymmärrän, että toimiva perhepolitiikka on tarpeellista, mutta oma ajattelu olisi silti suotavaa. 

Vehviläinen oli huono ja yritti nokkelilla kommenteilla jotain, minkä sisältö jäi vajaaksi. 

Aira, ihan Samulin, mutta jotenkin ehkä hieman vanhanaikaista ajatusmaailmaa. 

Mikä siis neuvoksi?

Joustavuus, avoin puhe ja se, että tehdään luvalliseksi ajatus, että lapset ovat siisti juttu ja niitä voi tehdä kun tahtoo. Ja jos ei taho, niin ei sitten. Ja jos ei saa, niin ei saa syyllistää. 

Yhtä kaikki kummastelen, että ikiaikainen luonnollinen asia on meille niin vaikeaa. 

 

Kommentoi

Commenting is closed.