Maailma muuttui - ja se suututti miesasiamiehet

Bluestocking

Kuluvalla viikolla Marvelin kustannustoimittaja Heather Antos lisäsi Twitteriin kuvan itsestään ja kuudesta naisoletetusta sarjakuva-alan työkaveristaan juomassa pirtelöä. Kuvateksti kuului: “It’s Marvel milkshake crew!” Mitä tapahtui? Miesasiajäbät hermostuivat, koska naiset työskentelevät sarjakuvien parissa, ja aloittivat nettitrollaavan lokakampanjan.

 

Helmikuussa 2013 Zoe Quinn -niminen 27-vuotias nainen julkaisi Depression Quest -videopelin, jossa pyrittiin samastumaan masentuneen ihmisen mielenmaailmaan pelimaailmassa, joka oli rakennettu arkiympäristöä mukaillen. Peli sai palkintoja, mutta mitä sitten tapahtui? Miesasiajäbät hermostuivat, koska nainen työskenteli videopelien parissa, ja aloittivat nettitrollaavan lokakampanjan. Quinn sai trolleilta muun muassa tappouhkauksia. Suomessa vihaviestejä sukupuolensa vuoksi on saanut esimerkiksi pelialalla toimiva Miisa Nuorgam.

 

Vuonna 2015 ensi-iltaan tuli Mad Max: Fury Road -elokuva, jossa pääosassa oli Mad Maxin ohella Charlize Theronin esittämä hahmo nimeltä Furiosa. Elokuva sai positiivisia arvioita ja sitä kiitettiin myös vahvasta naispääosasta. Arvaatteko, mitä tapahtui? Miesasiajäbät hermostuivat, koska nainen esitti pääosaa toimintaelokuvassa, ja - yllätys yllätys - aloittivat nettitrollaavan lokakampanjan ja kehottivat boikotoimaan feministipropagandana pitämäänsä elokuvaa. Saman tyyppisen vastaanoton saivat samaisilta janttereilta myös esimerkiksi Ghostbusters ja Wonder Woman.  

 

 

Mitä tästä on pääteltävissä, paitsi että nettitrollaavat miesasiamiehet kuvittelevat sananvapauden tarkoittavan vapautta sanoa mitä tahansa kenestä tahansa? Ilmeisesti, että ympäri maailmaa - myös Suomessa - on olemassa tahoja, jotka edelleen 2010-luvullakin ajattelevat, että naisten ja miesten pitäisi tehdä eri hommia. Että pojat on poikia ja naiset pysykööt lestissään eli keittiössä lasten kanssa. Onneksi valistuneemmat meistä tietävät, että maailma muuttuu. Se tarkoittaa, että muutkin kuin miehet esiintyvät nykyään elokuvissa, tekevät videopelejä ja toimivat sarjakuva-alalla, johtotehtävissä ja politiikassa. Muun muassa. Miesasiajäbille sellainen vinkki, että when you’re accustomed to privilege, equality feels like oppression. Voimia, pojat!

 

PS: Suosittelen Wonder Womanin tsekkaamista ihan jokaiselle!

 

Seuraa Bluestockingia somessa: Facebook & Instagram!

 

 

Kommentoi

Commenting is closed.