Melania Trump alastonkuvissa – so what?

Tammikuusta alkaen Amerikan first lady on Melania Trump. Jo Donald Trumpin vaalikampanjan aikana on esitetty, että Melania Trump ei olisi “sopiva” ensimmäiseksi naiseksi, koska hän on parikymppisenä esiintynyt alastonkuvissa. Trumpin vaalivoiton jälkeen tulevan first ladyn alastonkuvia on kaivettu esiin tihenevään tahtiin. Yllättävää kyllä, tätä ovat tehneet myös itseään liberaaleina pitävät ihmiset, jotka sinänsä ovat Donald Trumpin presidenttiyttä sekä rasismia ja seksismiä vastaan.

On ilmiselvää, että first lady Melania Trump halutaan kampittaa, koska sen ajatellaan vahingoittavan presidentti Donald Trumpia. Kampittajilta jää kuitenkin nolosti näkemättä, että first lady ei ole miehensä jatke, vaan itsellinen toimija. Ihmettelen Melania Trumpin slut shamingin logiikkaa myös muilta osin. Donald Trump on ilmiselvä seksisti, mutta for realz: ajattelitte sitten taklata seksistin seksismillä?

Melania Trumpin arvostelu, joka perustuu ulkonäköön ja ikivanhoihin valokuviin, on kyllästyttävää ja halpaa. Kun huomio viedään pois ihmisen (ja ikävä kyllä edelleen useimmiten naisen) sanomisista hänen ulkonäköönsä, liikutaan syvästi misogynisella alueella. Tarkoitus on tuottaa häpeää ja sitä kautta hiljentää slut shamingin kohde. Se, että Melania Trump on parikymppisenä esiintynyt valokuvissa alasti, ei kerro hänestä mitään muuta kuin sen, että hän on parikymppisenä esiintynyt valokuvissa alasti. First ladyna toimimisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

First ladyn kritisointi on ookoo niin kauan, kun se suuntautuu hänen sanomisiinsa, arvoihinsa ja ajatuksiinsa. First ladyn kritisointi, joka perustuu yli 20 vuotta vanhoihin valokuviin ja ulkoapäin asetettuun moraalikoodistoon, on sen sijaan hyvin kyseenalaista. Perustamalla naisten pätevyyden arvioinnin kriteerit siihen, mitä naisella oli tai ei ollut päällään, tullaan itse asiassa pelanneeksi suoraan Donald Trumpin päätyyn.

Sitä sopii pohtia.

 

Seuraatko jo somessa? FACEBOOK & INSTAGRAM

Kommentointi sallittua ainoastaan Lilyn rekisteröityneille käyttäjille.

 

 

 

suhteet oma-elama uutiset-ja-yhteiskunta uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *