Menossa halloween-bileisiin? Vältä näitä asuja!

Halloween-kuvastot ovat täynnä huvittavia asuviritelmiä. Akateemikko-minä jäi sanattomaksi muun muassa Delicious PhD-Darling Costumen nähdessään. Seksikäs tohtoriasu, vau! Hattua vartenhan tässä väikkäriä väännetään. Osa halloween-asuista on kuitenkin jopa vahingollisia eikä niiden pitäisi naurattaa ketään. Jos siis haluat pitää hauskaa olematta törppö, vältä ainakin seuraavia:

Alkuperäiskansojen asut ja asusteet. Tästä on puhuttu viime aikoina sen verran paljon, että jokainen toisia kunnioittava ihminen jättää Pocahontas-kuteet ja feikit saamelaispuvut kauppaan. Ja laittaa ehkä vielä kauppiaalle viestiä, että alkuperäiskansoilla rahastaminen ja kulttuureihin perehtymättä jättäminen ei ole hirveän eettistä bisnestä.

Hetero pukeutuu homoksi. Tom of Finlandin ajankohtaisuudesta huolimatta miettisin kahdesti, onko seksuaalisuus todella asia, johon voi pukeutua ja miksi niin pitäisi ylipäänsä tehdä.

Natsisotilas tai Hitler. Ymmärtänemme jokainen, miksi tämä nyt vaan ei ole hyvä idea.

Blackface. Blackfacen juuret ovat syvällä rasismin historiassa ja tapa on edelleen loukkaava, rasistinen ja vahingollinen. Älä siis hyvä ihminen maalaa kasvojasi mustaksi. Se ei ole halloween-asu. Se on rasismia.

Mies pukeutuu naiseksi. Kuten Iggy Pop sanoi: “I’m not ashamed to dress ‘like a woman’ because I don’t think it’s shameful to be a woman.” Samasta syystä naiseksi pukeutumisen hauskuus on vähintäänkin kyseenalaista.

Seuraa Bluestockigia somessa: Facebook, Instagram, Twitter!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *