Mitä jos nainen olisi sanonut mitä Jörn Donner sanoi?

Seuraavat sitaatit ovat Jörn Donnerin Kuukausiliitteen haastattelusta:

 

“Päätin aikoinaan katkaista yhteydet kahteen ensimmäiseen poikaani, jotka syntyivät 21-vuotiaana solmimastani avioliitosta. Entinen vaimoni oli hyvin hankala, eivätkä mitkään tapaamisajat sopineet hänelle.”

 

“En halunnut olla tekemisissä myöskään kahden muun lapseni kanssa, sillä he olivat vahinkoja.”

 

“Tyttärestä tuli alkoholisti. Vähän aikaa sitten hän kuoli omaa syytään. Se oli valitettava tapaus, mutta en käynyt edes hautajaisissa.”

 

Jörn Donner on 84-vuotias mies. Entinen kansanedustaja, Euroopan parlamentin jäsen, diplomaatti, elokuvaohjaaja ja kirjailija. Hehkutettu Suomi-nero, jonka monipuolisuutta ja näkemystä arvostetaan laajalti. Jörn Donner on myös isä, jolla on kuusi lasta. Kuudesta lapsesta hän on ollut isänä kahdelle. Ja juuri siitä hän viikonloppuna puhui Kuukausiliitteessä muun muassa ylläolevin ottein.

 

Minun kuplaani Donnerin sanomiset ovat kauhistuttaneet. Kuplani ulkopuolelta löytyy kuitenkin myös toisenlaisia ääniä. Donneria on kuvailtu muun muassa provokatiiviseksi, avoimeksi ja rehelliseksi. Tyyliin, että näin puhuu mies, jota ei kiinnosta, mitä muut hänestä ajattelevat. Taiteilija, jonka nerouden varjopuolta täytyy myös vähän ymmärtää. En myöskään usko, että jutulla tulee olemaan merkittävää vaikutusta Donnerin uusimman teoksen myynnin kannalta. Koska eihän yksityiselämä nimittäin liity taiteilijapersoonaan mitenkään ja neroudella on hintansa nääs ja pojat on poikia.

 

Mietin lisäksi, että mitä jos Jörn Donner olisikin Jaana Donner. Nainen, joka olisi synnyttänyt kuusi lasta, keltäytynyt olemasta vanhempana neljälle, syyttänyt ex-puolisoitaan omasta saamattomuudestaan ja aikuista tytärtään tämän kuolemasta. Ja jättänyt menemästä tyttärensä hautajaisiin ja kertonut siitä Hesarissa. Rohkenen väittää, että Jaanaa kutsuttaisiin pelkästään sysipaskaksi mutsiksi, eikä kukaan muistuttaisi, että lisäksi Jaana on kyllä myöskin nero eivätkä yksityiselämän koukerot Jaanan nerouteen mitenkään vaikuta. Näin muun muassa siksi, että: 1. Neromyytti on vahvasti maskuliininen; 2. Vanhemmuuteen sitoutuminen tarkoittaa naisille ja miehille edelleen, vuonna 2018, eri asioita.

 

Kansanedustaja Emma Kari kirjoittaa Facebookissa näin: “Yksikään naispoliitikko ei voisi koskaan antaa tällaista haastattelua lapsistaan ja selvitä siitä. Toivon, että tällainen isyys jää historian pimeään romukoppaan.”

 

En voisi olla enempää samaa mieltä.

 

Seuraa Bluestockingia somessa: Facebook, Instagram & Twitter!

 

perhe vanhemmuus suosittelen uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *