Naisten marssista ja pelleilystä

Bluestocking

Lauantaina ympäri maailmaa marssi arviolta 5 miljoonaa ihmistä, jotka ovat huolissaan Trumpin presidenttiyden vaikutuksista muun muassa naisten, seksuaalivähemmistöjen, ilmaston, ympäristön, maahanmuuttajien ja ei-valkoisten ihmisten elämään. Suomessakin marssittiin, mutta marssi herätti myös närää. Esimerkiksi keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kommentoi julkisella Facebook-sivullaan näin:

“Anteeksi, mutta tämä on kyllä täyttä pelleilyä. Miksi tällaisia marsseja ei järjestetä sellaisia maita vastaan, joissa naisilla ei ole äänioikeutta ja joissa homot hirtetään? En itse pidä Trumpin tavasta tehdä politiikkaa, mutta hän on yhdysvaltalaisten itselleen demokraattisesti valitsema presidentti. Sitä pitää kunnioittaa.”

Kärnä kysyy siis ilmeisesti vailla ironian häivää: “Miksi tällaisia marsseja ei järjestetä sellaisia maita vastaan, joissa naisilla ei ole äänioikeutta ja joissa homot hirtetään?”

Näinkin sen olisi voinut kysyä:

Miksi homot eivät ole tyytyväisiä ennen kuin pääsevät naimisiin vaikka Suomessa homoja sorretaan vähemmän kuin Afganistanissa?

Miksi naiset valittavat seksuaalisesta häirinnästä kun naiset kummiskin saavat äänestää?

Miksi Suomessa aina kritisoidaan Suomen hallitusta eikä koskaan Iranin hallitusta?

Miksi yliopistoilta ei saisi viedä resursseja, kun kaikki eivät kuitenkaan opiskele siellä?

Miksi kaikki kritisoivat Sipilää vaikka Sipilä ei kritisoi kaikkia?

Miksi järjestetään naisten marsseja eikä koskaan veteraanien marsseja?

Miksei kukaan enää osaa laulaa lonkalta Jääkärimarssia?

Kärnälle sellainen vinkki, että demokratiaan kuuluu myös kansalaisten oikeus kritisoida demokraattisten vaalien tulosta. Koskee sekä Suomen keskustavetoisen hallituksen että Amerikan Trumpin politiikkaa. Kritiikin nimittäminen pelleilyksi on demokratian halveeraamista.

 

Kommentointi sallittu ainoastaan Lilyn rekisteröityneille käyttäjille.

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

AI JUMALAUTA JES!

Mistä näitä tyyppejä tulee ja kun kerran ei itse tajua mitään niin eikö niillä ole avustajia joilla olisi edes sen verran järkeä että sanoisivat milloin kannattaa vaan olla hiljaa tai jotka voivat pitää some-tilejä kurissa?

Minja Koskela
Bluestocking

Joo-o, jonkun pitäis tarjota poliitikoille somekoulutusta. Selkee markkinarako!

Minja Koskela
Bluestocking

Kiitos Ella! Ja kyllä, marssitaan jatkossakin!

mystery
Vision One

Puolassahan vaan vaatimattomasti peruttiin se hirvittävä aborttilaki, koska vastarinta oli tarpeeksi massiivista. AINA on hyvä syy marssia ja osoittaa mieltä.

Kommentoi

Commenting is closed.