Politiikkatulkki: Timo Soinin sanat ja teot

Bluestocking

Gallupit sen tietävät: persut ovat syvällä suossa. Yhden asian puolue ei olekaan pärjännyt hallituksessa maahanmuuttoagendallaan. Puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini vetoaa plokissaan (ah, mikä mukanäppärä ja kivasti kansankielinen suomalaisväännös!) äänestäjiin. Lauantaina Soini syytti vihreitä “ällöttävästä naisvihasta”. Raflaava lausunto suorastaan kutsui suomentamaan Soinin persulogiikkaa, joka on varsin ristiriitaista puolueen toteuttaman hallituspolitiikan kanssa. Ai ei ole vai? Katso itse:

 

Mitä Soini sanoo:

“Tuen kotiäitejä.” & “Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että jotkut vievät lapsensa päivähoitoon.” (7.5.)

Mitä Soini tekee:

Oli mukana rajaamassa subjektiivista päivähoito-oikeutta, mikä heikentää kotiäitien asemaa ja vaikeuttaa lasten viemistä päivähoitoon.

Mitä Soini sanoo:

“Valinnanvapaus on perheillä, eikä perheiden itsemääräämisoikeuteen kajota.” (6.5.) & “Kotiäidit ja perheiden valinnanvapaus ovat joutuneet käsittämättömän vihanpidon kohteeksi. Perussuomalaiset luottavat perheiden omaan tahtoon.” (21.5.)

Mitä Soini tekee:

Oli mukana rajaamassa subjektiivista päivähoito-oikeutta, joka rajoittaa perheiden valinnanvapautta ja omaa tahtoa. Lisäksi päivähoito-oikeuden rajaus vaikeuttaa äitien työssäkäyntiä ja lisää kotiäitien arjen taakkaa.

Mitä Soini sanoo:

“Tästä ällöttävästä naisvihasta ei saa tulla valtavirtaa.” (21.5.)

Mitä Soini tekee:

Ei hyväksy aborttia missään oloissa, vastustaa naispappeutta ja on valmis leikkaamaan ensisijaisesti julkisen sektorin pienituloisilta naisilta. Naisvihasta puheenollen.

Mitä Soini sanoo:

“Tarvittiin Perussuomalaiset hallitukseen, jotta ahneuteen ja puliveivaukseen [valtionomaisuuden myyntiin] puututaan.” (17.5.)

Mitä Soini tekee:

On ollut mukana yhtiöittämässä Suomen metsiä ja puolustanut SOTE-uudistusta, jossa osa sosiaali- ja terveyspalveluista yhtiöitetään. Hallitus, jossa Soini toimii ulkoministerinä, suunnittelee lisäksi liikenneväylien ja ammatillisen koulutuksen yhtiöittämistä. Eli miten olisi: Tarvittiin Perussuomalaiset hallitukseen, jotta ahneus ja puliveivaus saatiin vietyä nextille levelille.

Mitä Soini sanoo:

“Vihreät, kommarit, vihreät, rasistikortti, punavihreät, fillarikommunistit, SDP, oppositio, vihreät, punavihreät, pakollinen kasvisruokapäivä, kommarit, vihreät.” (Mm. 11.5., 14.5., 17.5., 19.5., 21.5., 22.5.)

Mitä Soini tekee:

Yrittää nostaa persujen kertakaikkisen onnetonta gallupkannatusta lokaamalla oppositiopuolueita. (Huonolla menestyksellä, toim. huom.. Tsekkaa vaikka seuraava galluptulos.)

Mitä Soini sanoo:

“Me parannamme kuin sika juoksua.” (17.5.)

Mitä gallupit sanovat:

Persujen juoksu tyssäsi hallitusvastuuseen.

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

stupid is, stupid does.

Minja Koskela
Bluestocking

Yep. So sad. Too sad.

Naislaif
Naislaif

Soinin nimen mainitsen silloin, kun mieheni hieroo hartioitani. Ote kovenee sopivaksi ja verenkierto paranee niska-hartia-linjallani sekä mieheni kasvoissa.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Soini on asiajäbä.

Kommentoi

Commenting is closed.