Pukeutumissäännöt eri vartalotyypeille

Bluestocking

Onko tuttu otsikko? Itse olen törmännyt vastaavaan sen verran usein, että päätin muoti- ja vaatefiilistelijänä iskeä lusikkani soppaan minäkin ja antaa Bluestocking-vinkit pukeutumisen tueksi. Tässä, olkaa hyvät:

 

Omenavartalo: Ensinnäkin, se on ihmiskeho, ei hedelmä. Pukeudu miten lystäät.

 

Päärynävartalo: Ks. edellinen kohta.

 

Banaanivartalo: Ai banaani ei muka ole vartalotyyppi, mutta omena ja päärynä ovat? Anyway, hedelmä kuin hedelmä: pukeudu miten lystäät.

 

Poikamainen vartalo: Ymmärsinkö oikein, että pukeutumissäännöt koskevat vain naisia, eivät siis esimerkiksi poikia tai miehiä, joilla on 'poikamainen vartalo' (mitä se ikinä tarkoittaakaan)? No, se kertookin kaiken. Pukeudu miten lystäät. Tallo sen jälkeen patriarkaatti, piikkareilla tai ilman.

 

Kurvikas vartalo: Aina jotenkin mieltä ylentävää kuulla kehosta puhuttavan kuin mökkitiestä. Pukeudu miten lystäät.

 

Lisäksi: ruutua ja raitaa on ok yhdistellä, rintsikoita ei ole pakko pitää, vaakaraita sopii kaikille ja yli 30-vuotiaanakin on ok pukeutua juuri niin lyhyeen hameeseen kuin huvittaa.

 

Inspiraation sain Elisan tästä postauksesta.

 

Kommentointi ainoastaan etu- ja sukunimellä, paitsi jos olet Lilyn rekisteröitynyt käyttäjä.

 

Bluestocking Facebookissa, Minja Instagramissa.

  

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Ihana <3

Minja Koskela
Bluestocking

Kiitos! :)

Elisa Lepistö

"Kurvikas vartalo: Aina jotenkin mieltä ylentävää kuulla kehosta puhuttavan kuin mökkitiestä. " HAhhahahaa! Nauroin ääneen :D Ja kyllä! Täysin samaa mieltä! 

Minja Koskela
Bluestocking

Haha, kiitos! Ja kiitos inspiraatiosta myös! <3

Mahdoton Nainen

Mä oon vasta viime aikoina tajunnut, että paitsi että on ihan ok olla vähän pläski on myös pläskin ok pukeutua just niinku huvittaa. Pläski(kään) nainen ei ole maailmalle mitään estetiikkaa velkaa, ja jos tykkään pukeutua vaatteisiin joissa mun makkarat tursuilee ja valkoiset paksut pohkeet vilahtelee niin se on mun täysin riistämätön oikeus.

Minja Koskela
Bluestocking

WORD! <3

tiia_

Tää oli hyvä! :)

Pakko kuitenkin tuoda keskusteluun kolikon toinen puoli: joillekin naisille pukeutumissäännöt ja -neuvot ovat ainoa oljenkorsi, jonka mukaan pystytään valitsemaan itselle minkäänlaisia vaatteita. Vaatetarjontaa on maailmassa niin valtavasti, että sellaiset ihmiset, joita vaatteet eivät tippaakaan kiinnosta (ja heitä on paljon!), ovat usein ihan pihalla. "Pukeudu miten lystäät" on ihan mahdoton neuvo sellaiselle naiselle, jolle kaikki vaatteet näyttävät ihan samalta. Sen sijaan, että näkisi kauniita printtejä tai värien harmoniaa, näkeekin vain sekasortoa. Moni nainen vihaa vaateostoksilla käyntiä, koska on yhtä tuskaa yrittää valita yhtään mitään rättimeren keskeltä. Mikään ei sykäytä, koska kaikki tuntuu ja näyttää ihan samalta. Tällaisille naisille pukeutumissäännöt ja -neuvot nykyisin tehdään: jotta heidän elämänsä olisi vähän helpompaa. :) 

 

Minja Koskela
Bluestocking

Mä veikkaan, että vielä useampi nainen vihaa vaateostoksilla käyntiä, koska on ihan mahdotonta koittaa sopia sellaiseen muottiin, mitä kauneuskuvasto kaupittelee. Olen nähnyt ja kuullut mediassa annettavan myös sellaisia neuvoja kuin että pitsi ei sovi lihaville (excuse me??) ja että lyhyt nainen ei voi käyttää mustia pillifarkkuja (ööö..?). Jos haluaa neuvoja, on hyvä, että niitä saa. Ja niitähän saa helposti esimerkiksi useiden liikkeiden ilmaisilta pukeutumisneuvojilta. Mutta tällaiset pyytämättä ja yllättäen -tyyppiset sutkautukset ja ihmisten lokerointi vartalotyypin mukaan ei nappaa.

Naislaif
Naislaif

Onneksi on vartalo. 

Onneksi vartaloni mahdollistaa minulle monta asiaa. 

Verhoan sen talvella lämpimämmin kuin kesällä.

Mieheni tykkää vartalostani. 

Minäkin tykkään. 

Pukeudun, koska se on yleisesti hyväksyttä ja vaadittua.

En ole hedelmä.

 

Minja Koskela
Bluestocking

Ihana! <3 Mäkään en ole hedelmä!

Kommentoi

Commenting is closed.