Synnyttäminen ei ole kansalaisvelvollisuus

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmaisi eilen huolensa suomalaisten syntyvyyden vähenemisestä linjaamalla, että Suomeen pitäisi lanseerata synnytystalkoot. Samaan hengenvetoon Rinne totesi, että suurten ikäluokkien syntymän tietämillä suomalaisia kannustettiin lastentekoon sloganilla “neljäs isänmaalle”. Oli kuulemma käyttis mainoslause. En edes.

 

Ensinnäkin, minun kohtuni ei ole talkooharava. Jos joskus synnytän, niin teen sen visusti synnytystalkoiden ulkopuolella ja ainoastaan siksi, että olen itse päättänyt niin tehdä. Minun kohdullani ei ole isänmaallisia velvollisuuksia. Piste. 

 

Toiseksi, mikäli suomalaisia halutaan kannustaa lastentekoon, tulisi kiinnittää huomiota sen yhteiskunnan kehittämiseen, johon lapsia ollaan tekemässä. Esimerkiksi subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaus ja poliitikkojen kyvyttömyys tehdä päätöksiä, jotka johtaisivat perhe- ja työelämän yhdistämisen helpottumiseen eivät varmastikaan suoranaisesti lisää kenenkään intoa perheenperustamiseen. Vielä vähemmän sitä lisää joka-toinen-isänmaalle -tyyppinen vihjailu.

 

Kolmanneksi, samaan aikaan kun keski-ikäinen miespoliitikko patistaa naisia synnytystalkoisiin, pakkosteriloidaan Suomessa transihmisiä ja keskustellaan muun muassa siitä, miten maahanmuuttoa voitaisiin vaikeuttaa entisestään. Jos kansalaisvaje huolestuttaa, niin voitaisiin toki lopettaa esimerkiksi transihmisten ihmisoikeuksien polkeminen tai lisätä työperäistä maahanmuuttoa. Se, että vihjataan kohtujen olevan isänmaan asialla, ei edistä syntyvyyttä. Vielä vähemmän se edistää tasa-arvoa.

 

Synnyttäminen ei ole kenenkään kansalaisvelvollisuus. 

 

Seuraa Bluestockingia Facebookissa täältä.

suhteet oma-elama vanhemmuus uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *