Toni Wirtanen puhuu naisista, Bluestocking vastaa

Bluestocking

Toni Wirtanen kertoo Anna-lehden sivuilla suhteestaan naisiin. En kertakaikkiaan malttanut pidättäytyä kommentoimasta, sen verran nätillä hopeatarjottimella Wirtanen naiseuteen liittyvää klassikkomatskua esitteli:

Anna-lehti kysyy: Milloin nainen on parhaimmillaan?

Toni Wirtanen vastaa: Sen jälkeen, kun hän on tietyllä tavalla täyttänyt erään syvimmistä tarkoituksistaan eli tullut äidiksi.

Bluestocking kommentoi: Luulin, että tämä synnytystalkooasia käsiteltiin ihan just vasta äsken. Mutta jos se jäi välistä, niin neljä vinkkiä: 1. Naiseuden päämäärä ei ole äitiys. 2. Kaikista naisista ei tule äitejä. 3. Nainen ei jää vajaaksi, vaikka ei lisääntyisi. 4. Skarppaa.

Anna-lehti kysyy: Mikä naisen kanssa elämisessä on vaikeinta?

Toni Wirtanen vastaa: Välillä on vaikea tulla toimeen sen naisolennon tietyn kokonaisvaltaisuuden kanssa, että hänessä naiseus täyttää tavallaan jokaisen solun. Siinä naiseudessa on hirveän vähän harmaata aluetta, vaan se on hyvin monimutkainen kudelma. Moniin juttuihin saattaa vaikuttaa hyvin mystisiä vaikutteita jostain muualta. Näiden kudelmien selvittäminen on välillä vähän haastavaa.

Bluestocking kommentoi: Hehheh, klassikkomatskusta puheenollen! Mutta vakavasti: Mystistä on ainoastaan se, miten paljon mystiikkaa naissukupuolitettuun kehoon onnistutaan väkinäisesti liittämään. Sen voi tehdä esimerkiksi siten, että puhuu naisolennosta ihimisen sijaan (stating the obvious: nainen ei ole fantasiahahmo). Tai siten, että artikuloi naissukupuolen määrittävän naisen joka solun (joka on paitsi biologisesti kestämätön argumentti, myös kehnohko kielikuva). Tällaista ohhoh miten onkin jännä ja mystinen olento tuo nainen -tyyppistä jargonia kutsutaan mystifioinniksi, mikä taas on tekosyy olla kohtelematta naisia tasavertaisesti. Niiden kudelmien selvittämistä taas kutsutaan kommunikaatioksi, ja jos se on haastavaa, niin syy ei ihan vältsii ole aina naisolennon oletetussa mystiikassa.

Olen ihan loputtoman kyllästynyt siihen, että sukupuolitettuun kehooni liitetään attribuutteja, jotka eivät liity minuun ihmisenä millään tavalla. Ylipäänsä olen lopen kyllästynyt siihen, että kehoni on sukupuolitettu. Naiseus on minulle ensisijaisesti poliittinen positio, ei mikään mystiikan verho, jonka suojassa kohtuni voi valmistella syvintä tarkoitustani äitinä (sic!). Toni Wirtanen: toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi 2010-luvulle, jossa naiset voivat epäilyksistäsi huolimatta olla kiinnostuneet esimerkiksi maalattavista pikkusotilaista ja kauko-ohjattavista lennokeista, mutta joita ei välttämättä kiinnosta istua deterministiseen äitiysjatkumoon. Jos vastaat kutsuun myöntävästi, niin kuka tietää: saatat jopa yllättyä positiivisesti.

Bluestocking somessa: Facebook & Instagram

Kommentoi

Commenting is closed.