Tule mukaan julistamaan #kohturauha!

kohturauha.jpeg

 

Bluestocking julistaa kohturauhan!

 
Viime vuonna keski-ikäinen cis-miespoliitikko puhui synnytystalkoista. Vastasin, että minun kohtuni ei ole talkooharava. Jos lisäännyn, en lisäänny isänmaalle, vaan itselleni.
 
Tänä vuonna Suomen ulkoministeri – keski-ikäinen cis-miespoliitikko hänkin – on useaan otteeseen kyseenalaistanut oikeuden turvalliseen ja lailliseen aborttiin. Minulla on kohtu, aborttioikeuden kyseenalaistaneella ministerillä ei. Kysymys abortista ei koske hänen kehoaan, mutta minun kehoani se koskee. Jos teen abortin, haluan tehdä sen oloissa, jotka eivät aseta minua hengenvaaraan. Samaa haluan jokaiselle aborttiin päätyvälle ympäri maailmaa.
 
Lisäksi Suomessa on edelleen voimassa translaki, joka edellyttää sukupuolenkorjauksen yhteydessä pakkosterilisaatioa. Tämä on räikeä ihmisoikeuksloukkaus, eikä sovi sivistysvaltion periaatteisiin.
 
Yllä luetellut esimerkit kohdistuvat naisten, muunsukupuolisten ja transihmisten kehoihin, joiden liikkumatilaa pyritään jatkuvasti rajaamaan. Olen kyllästynyt siihen, että kehoni on poliittisen kamppailun kenttä. Minä haluan olla kohtuineni rauhassa. Siksi viestini on, että kaikilla on oltava oikeus keholliseen itsemääräämisoikeuteen. Kenelläkään ei ole velvollisuutta lisääntyä, ketään ei tule pakkosteriloida ja kaikilla on oltava oikeus turvalliseen ja lailliseen aborttiin.
 
Jos olet samaa mieltä, käytä somessa aihetunnistetta #kohturauha ja kerro, miksi sinä haluat kohturauhaa tai lähetä viesti päättäjille. Voit myös kertoa, miten kohturauhaasi on loukattu tai kirjoittaa aiheesta blogipostauksen. Viedään yhdessä keholliset oikeudet ja keskustelu Suomessa vuoteen 2018!
 

Seuraa Minjaa somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

suhteet oma-elama mieli uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *