Tytöt joutuvat naimisiin eivätkä pääse kouluun. Siksi minua #eihymyilytä.

Kaupallinen yhteistyö: Plan International Suomi

#Eihymyilytä, koska vuosittain 22 miljoonaa aborttia tehdään turvattomissa olosuhteissa. Niiden seurauksena miljoonat kohdulliset ihmiset vammautuvat ja kymmenettuhannet kuolevat.

Plan International Suomi haastoi minut Instagramissa kampanjaan, jonka hashtag on #eihymyilytä. Tarkoitus oli postata vakava selfie ja kirjoittaa sen alle, mikä tyttöjen oikeuksiin liittyvä epätasa-arvokysymys minua ei hymyilytä. Kampanja on hyvä, mutta se veti vakavaksi. Aiheesta olisi nimittäin voinut postata kymmenittäin hymyttömiä omakuvia:

Ei hymyilytä, koska 12 miljoonaa tyttöä joutuu vuosittain alaikäisenä naimisiin.

Ei hymyilytä, koska päivittäin 190 teinityttöä kuolee raskauteen.

Ei hymyilytä, koska 200 miljooonan tytön ja naisen sukuelimet on ympärileikattu.

Ei hymyilytä, koska kaikkialla tytöt eivät pääse kuukautisten vuoksi kouluun.

Ei hymyilytä, koska jopa Suomessa toiseksi yleisin henkirikostyyppi on puolison surmaama nainen.

Tyttöjen asema on globaalisti heikko, sillä tytöt jätetään sekä poliittisen, sosiaalisen että taloudellisen päätöksenteon ulkopuolelle. Sen lisäksi, että tytöt kärsivät epätasa-arvosta arjessaan, menetetään maailmassa valtava potentiaali, kun tyttöjen osaaminen ei pääse esiin. Hymyttömien omakuvien tarkoitus on tuoda epätasa-arvoa esiin: epätasa-arvo voidaan purkaa vasta, kun se on tehty näkyväksi.

Yksi tapa purkaa globaalia epätasa-arvoa ja tukea maailmanlaajuisesti tyttöjen toimijuutta ja yhdenvertaisuutta on ryhtyä Planin tyttösponsoriksi. Tyttösponssi-kuukausilahjoituksen summan voi valita 10 eurosta ylöspäin. Lahjoituksilla tuetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä muun muassa mahdollistamalla tyttöjen koulutus kehittyvissä maissa, torjumalla varhaisia raskauksia ja varmistamalla kuukautissuojien saatavuus. Voit ryhtyä kuukausilahjoittajaksi täällä.

PS: #Eihymyilytä-kampanja on vielä käynnissä. Postaa sinäkin omakuvasi ja osallistu levittämään sanaa tyttöjen oikeuksista!

Seuraa Bluestockingia somessa: FACEBOOK + INSTAGRAM + TWITTER

Kommentit (0)