Vesalan koulusta ja lapsiin kohdistuvasta rasismista

Bluestocking

Kuluvalla viikolla itähelsinkiläisen Vesalan peruskoulun vieressä kokoontui joukko maahanmuuttokriittisiä (lue: rasistisia) henkilöitä osoittamaan mieltään ‘islamisaatioa' vastaan. Mielenilmauksen masinoi Suomi ensin -liikkeeseen kuulunut Marco de Wit. Tapahtumaketju lähti käyntiin, kun YouTubeen oltiin ladattu pätkä koulun moninaisuutta reflektoineesta aamunavauksesta, jonka ohikulkija oli koulun pihan kaiuttimista taltioinut. Nauhalle päätynyt pätkä tulkittiin muslimien rukouskutsuksi, joskin kyse oli todellisuudessa ollut ramadaniin liittyvästä lauletusta koraanin kappaleesta.

 

Kerrataanpa. Vesalan koulussa on noin 900 iältään 7-15-vuotiasta oppilasta, joita vastaan joukko rasisteja päätyi poliisin turvaamana koulun viereen protestoimaan. Luonnollisesti herää kysymys, että mitä tässä nyt oli tarkoitus vastustaa? Lapsia? Esiteinejä? Suomalaista kouluinstituutioa, jossa parin päivän päästä lauletaan iloisesti kristilliseen perinteeseen tiiviisti liittyvä Suvivirsi, ja jossa banaali nationalismi elää ja voi hyvin oppilaiden syntyperästä riippumatta? Millainen ihminen haluaa ahdistella alaikäisiä perustuen omiin, harhaisiin kansallisideaaleihinsa?

 

Lisäksi alkuviikosta myös hallituspuolue perussuomalaisten puheenjohtajakisaa dominoiva Jussi Halla-aho kirjoitti Helsingin Sanomien mielipidepalstalla “ostoskeskuksissa maleksivista irakilaisnuorukaisista”. Sävy oli halla-aholaisittain väheksyvä, halventava ja aggressiivinen. Näin teinien kanssa työskentelevänä voin kuitenkin todenperäisesti kertoa Jussille, että ostoskeskuksissa viettävät aikaa myös lukuisat suomalaissyntyiset nuoret muun muassa siksi, koska nuorisoon ja heidän tarpeisiinsa ei varsinaisesti olla panostettu. Ja siitä taas käy kiittäminen Halla-ahon omaa puoluetta, joka on hallituksessa päättänyt muun muassa ammatillisen koulutuksen leikkauksista sekä pienentänyt tuntuvasti opintotukia. Molemmat ovat päätöksiä, jotka heikentävät nuorten yhdenvertaisuutta tuntuvasti.

 

Jos siis katsoo nyky-Suomea tämän viikon otsikoiden perusteella, voi sen tiivistää esimerkiksi näin: Hallituspuolueen puheenjohtajaksi ollaan valitsemassa ihmistä, joka ratsastaa kärjistetyillä kulttuuristereotypioilla valtakunnan suurimman sanomalehden mielipidepalstalla kalastellen rasistien ääniä, ja samaan aikaan poliisit auttavat rasisteja järjestämään mielenosoitusta monikulttuurisen koulun oppilaita vastaan.

 

Blogin kommenttiboksi on suljettu. Bluestockingia voi seurata ja keskustelua voi jatkaa Facebookissa!

 

Kommentoi

Commenting is closed.