7 x paha tapa

Kenelläpä meistä ei olisi pahoja tapoja – tottumuksia ja rutiineja, jotka ovat itsellemme haitallisia, mutta joita siitäkin huolimatta toistamme arjessamme jatkuvasti. Omalla listallani ei ole tupakointia eikä kynsien pureskelua, mutta kaikenlaista muuta ”mukavaa” sitäkin enemmän.

IMG_8241.JPG

Pahoihin tapoihini kuuluvat…

1. Huolimaton hampaiden harjaus. Vaikka pesen hampaat tunnollisesti aamuin illoin, jaksan harjata kerralla ehkä maksimissaan puoli minuuttia. Suositus taitaa olla kaksi… En myöskään juuri koskaan käytä hammaslankaa, mikä ilmeisesti olisi hyvinkin suositeltavaa.

2. Sokeri. No, tämän te jo tiesittekin. Minä puolestaan en halua tietää, kuinka monella sadalla grammalla ylitän suositellun päiväannoksen tänään(kin). Tähän kategoriaan kuuluu myös suklaan syönti sängyssä. Ei ihme, että valkoinen päiväpeittomme on jatkuvasti pesussa, kun se on joutunut tämän perin sottaisen harrastukseni näyttämöksi.

3. Kännykän räplääminen. Myönnän olevani täysin riippuvainen puhelimestani. En kuitenkaan pelaa tai tekstaile, vaan hillun sosiaalisessa mediassa. Saan kulutettua siihen tuntitolkulla aikaa, kun jatkuvasti pitää olla tarkistamassa, onko instagramiin tullut uusi kuva, snäppiin uusi tarina tai lemppariblogiin kenties uusi postaus. Ajan tasalla pitää pysyä! Tähän päälle vielä kaikki se aika, jonka käytän omien postausteni suunnitteluun, niin siinähän se päivä sitten menikin.

4. Valvominen. Olen todellinen vetkuttelija, mitä tulee nukkumaanmenoon. Saan parhaimmat luovuudenpuuskani aina myöhään illalla, enkä malta lopettaa mielekästä tekemistä koskaan kesken. Vielä siinäkin vaiheessa, kun olen saanut itseni peiton alle, selailen puhelinta vähintään tunnin. Nukkumatti tulee usein siis aikaisintaan kahdentoista ja yhden välillä – huolimatta siitä, huutaako herätyskello seuraavana aamuna kuudelta vai kymmeneltä. Tähän pitäisi oikeasti saada joku tolkku.

5. Kehno kehonhuolto. Olen maailman surkein venyttelijä ja kehonhuoltoni on täysin retuperällä. Juoksulenkin tai minkä tahansa muun urheilusuorituksen jälkeen huijaan itseäni ajattelemalla, että päivän ponnistelu oli nyt siinä, enkä siis edes muista, että venytelläkin pitäisi. Tai vaikka muistaisin, niin yleensä siinä vaiheessa on jo niin kova kiire seuraavan homman pariin, ettei venyttely paljon kiinnosta. Lepopäivinä nämä suurta tuskaa tuottavat asennot käyvät mielessäni vieläkin epätodennäköisemmin.

6. Ylinopeus. Jotkut näpräävät puhelinta ajaessa, toiset huristelevat pienessä maistissa ja kolmannet tööttäilevät surutta jokaiselle vastaantulijalle. Oma liikennepaheeni on erittäin raskas kaasujalka sekä siihen liittyvä hiturien armoton arvostelu. Tiedetään, turvallisuus ennen kaikkea. Mutta on sekin melkoinen turvallisuusriski, jos tukkii koko liikenteen ja pakottaa tällaiset kärsimättömät kuskit ohittelemaan!

7. Tuhlaaminen. Olen toivoton rahankäyttäjä, enkä osaa säästää. Kaikki mikä tulee, myös menee. En ymmärrä, mitä iloa rahasta on, jos se on vain satunnainen numero tilillä. Miksi sitä ei saisi käyttää asioihin, jotka tekevät iloiseksi? Tällä tarkoitan ennen kaikkea elämyksiä, matkoja, ulkona syömistä sekä itsensä ja muiden hemmottelua. Eipä niillä pennosilla haudassakaan mitään tee, joten mieluummin käytän ne kivoihin asioihin. Toki tässä työttömänä ollessa on huomannut, että edes jonkinmoiset säästötaidot eivät olisi pahitteeksi…

IMG_8254.JPG

Vaikka hammaspeikko ei ole vielä kertaakaan iskenyt, diabetesta ei ole vielä toistaiseksi näkynyt, silmäpussit eivät ole liikaa vaivanneet, eikä nopeuskamerakaan ole vielä koskaan välähtänyt, niin ei näistä saisi liikoja vitsailla.

Luultavasti ne iskevät vielä joku kaunis päivä kaikki kerralla.

 

Mikä on sinun pahin tapasi?

 

Bisous,

Kati

suhteet oma-elama hyva-olo hopsoa
Kommentit (7)
 1. Luinpa juuri 7 pahaa tapaani sun listasta 🙂 Teki oikein pahaa lukea, niin tutulta kuulostaa…

  1. Essi Helppi
   13.3.2017, 13:04

   Huh, en ole siis yksin pahojen tapojeni kanssa, jee 🙂 Minulle tuli vielä jälkikäteen muitakin pahoja tapoja tai enemmänkin outoja tapoja mieleen. Niitä on kyllä, mutta kiva kun jollain muullakin on. Kivaa päivää sulle! 🙂

  2. Haha aijai, tässä kohtaa tekis meille molemmille varmaan hyvää vähän kyseenalaistaa näiden tapojen tarpeellisuutta… 😀

 2. Essi Helppi
  13.3.2017, 09:38

  Tunnitsin itseni melkein jokaisesta kohdasta, haha 🙂 Sängyssä syönti on just parasta ja sosiaalisen median vahtaaminen voi viedä tunteja. Ja miksi tilillä pitää rahaa säästössä, kun siitä tosiaan voisi nauttia. Samat fiilikset siis täällä, niin kuin sullakin. Kivaa päivää 🙂

  1. Kiitos kommentista Essi! Kiva tietää, etten (taaskaan) ole ainut 😀 Mulla tuli vielä mieleen ton sängyssä syömisen lisäksi tv:n edessä hotkiminen! Aivan kamalaa, miten siihenkin on niin tottunut, ettei osaa enää syödä ilman, että samalla tuijottaa töllöstä jotain 😮

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *