Raskausviikot 11-14 ja nt-ultra

Tää on vika näitä, musta tuntui ettei lopu ikinä huhhuh! Me mennään nyt siis laskurin mukaan 14+6 eli tästä eteenpäin laitan aina raskausviikon vaihtuessa jonkinlaisen koosteen viikosta, riippuen siitä onko mitään asiaa. Tuntuu nimittäin, että mitä pidemmälle sukelletaan toiseen kolmannekseen, koko raskaus meinaa unohtua jopa itseltä. Elämä rullailee normaalisti ja ulkoisia merkkejä raskaudesta ei vielä näy. Olen normalisoitunut!

Raskausviikot 11-14 on sujuneet ruokailua sekä normaalielämää käynnistellessä. Ihan mikä tahansa ei näiden viikkojen alussa maistunut ja tarkkaan piti harkita päivän ruoat, syötiin sitten aina kolme päivää peräkkäin sitä ”tuttua ja turvallista”, eli kolme päivää kiinalaista ja kolme päivää nachopaistosta jne. Nyt menee lähes mitä tahansa, inhokkilistalle jäi vain entinen lempparini pasta! 

Viikolla 13 kävimme nt-ultrassa, joka on täällä vapaavalintainen. Nt-ultrassa mitataan sikiön niskan alueella olevan ihonalaisen kerroksen turvotusta, jonka suuri määrä voi kertoa mahdollisesta kromosomihäiriöstä (esim. down-syndrooma). Meillä niskaturvotusta oli 1,3 (normaali arvo on alle 3), tämän lisäksi he ottivat minulta verikokeen. Eikä siis ihan mitä tahansa verikoetta, vaan tiputtelivat sormestani tippoja kirjekuoreen tehtyjen ympyröiden sisään. Tehdäänkö se näin Suomessa?:D No, eilen lääkäri soitti ja kertoi että tulokset olivat parhaat mitä voi saada eli kaikki noilta näkymin hyvin.

maha.jpg

Alkuraskauden turvotus hävisi ja alta paljastui tämmöinen. Olkoon tämä kuva nimeltään ”raskausmaha” rv 14+2. Onneksi sillä on paljon aikaa tosta pullahtaa, en malta odottaa. Siis oikeasti en malta!

Näiden raskausviikkojen juttuja:

– Snuggle on uusi unikaverini. Mies osti mulle joululahjaksi pitkulaisen ja kiemuran raskaustyynyn, joka on hyvä ihan ilman mahaakin ja varmasti myöhemmin mahan kanssa! Aika nopeasti mun mies myös kietoutuu siihen kun itse nousen sängystä ylös, eli ilmeisesti toimii miehille myös 😀 Jos nukun mahaltaan,  alkaa alavatsaa aristaa. 

– Kohdun kasvukivut. Miksei kukaan näistä kertonut etukäteen? Tai miten ihmeessä en ajatellut, että kun yksi elin revähtää hervottomasti, tuntuu se mahdollisesti joltakin? 

– Terveellinen elämä kiinnostaa enemmän kuin koskaan. Nyt maistuu puurot, salaatit ja smoothiet, sekä salille jaksaa lähteä helposti joka aamu. Tämän lisäksi teen raskausjoogaa, sekä lenkitän koiria (mitä pidempi lenkki, sen parempi). Ihan uusiin ulottuvuuksiin pääsee kun treenaa äänikirjoja kuunnellessa. Lähinnä siis ajallisesti! Puoli tuntia crosstrainerilla tai tunnin lenkki koirien kanssa hurahtaa todella nopeasti. Latasin pahoinvoinnin aikana BookBeatin, sillä lukeminen tai ruudun katselu ei onnistunut ja äänikirjojen kuuntelu pimeässä huoneessa toimi hyvänä aktiviteettina. Kirjasuosituksia otetaan mielellään vastaan! 

Mutta siis kiteytettynä: en ole voinut paremmin varmaan koskaan! Fyysiset suoritukset ei tietysti yllä entisten tasolle mutta se ihan ällöonnellinen tunne päässä kyllä korvaa sen. 

Ah, mä oon niin done näiden raskausviikkojen kanssa koska nyt päässä pyörii vain kevät (täällä on ulkona 20 astetta ja aurinko) ja tulevat suunnitelmat. Tuo auringonpaiste ja lämpö tekee ihmeitä! Meille selvisi myös jotain uutta ja superjännää tulevaisuudesta! Siitäkin lisää myöhemmin.

sandal.jpg

 

 

suhteet oma-elama terveys raskaus-ja-synnytys
Kommentit (17)
 1. Ankita Garg
  26.1.2022, 19:04

  Useful content, so much convincing and easy to grasp. Thank you for sharing.
  SAP analytics cloud training

 2. Ankita Garg
  26.1.2022, 19:03

  Nice content, so much convincing and easy to grasp. Thank you for sharing.
  SAP analytics cloud training

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *