Havaintoja

Sananen kosmetiikasta…

Kun aloitin siirtymään kosmetiikassa ensin eläinkokeettomaan ja sen jälkeen mahdollisimman luonnonmukaiseen kosmetiikkaan, ajattelin mustavalkoisesti kemikaalikosmetiikka paha – luonnonkosmetiikka hyvä. Aloin etsimään omalle iholle sopivia hoitotuotteita ja meikkejä, kahlasin nettiä, nettikauppoja ja blogeja. Luin kuinka ihmisillä iho alkoi suorastaan hehkua luonnonkosmetiikkaan siirtymisen jälkeen. Ja mitä tapahtui omalle iholleni? punoitusta, välillä suorastaan polttelua, näppyjä, ihottumaan nenän ja suun alueelle. Kahlasin lisää netissä, vaihdoin markettikosmetiikan nettikauppojen laadukkaisiin merkkeihin ja erilaisia voittoja ja meriittejä saaneisiin tuotteisiin. Ei muutosta. Otin selvää ihottumista ja allergioista, vaihdoin kaikki tuotteet herkän ihon tuotteisiin. Blogin kautta saatuja tuotteita testailin, iho ei oikein tykännyt vaihtuvista tuotteista. Kunnes eräänä epätoivoisena päivänä sattumusten kautta päädyin puhelimeen kosmetologin kanssa, joka totesi, että luonnonkosmetiikka sisältää paljon eteerisiä öljyjä sekä mykerokukkaisia kasveja, joille moni saattaa olla allerginen. Löysin sarjan, jossa ei käytetä mykerökukkaisia kasveja ja mitä tapahtui; iho ei ole voinut näin hyvin vuosiin! ei edes silloin, kun en vielä käyttänyt näitä mykerökukkaisia…en ole vielä päättänyt esittelenkö sarjaa blogissa, koska sarja ei ole HCS, mutta läpäisee oman hyvin tiukan seulan suomalaisena, avoimena yrityksenä.

Tällä kirjoituksella tahdonkin sanoa, että myös luonnonkosmetiikka voi olla omalle iholle sopimatonta mikäli se sisältää jotain mihin kehosi reagoi. En sano, että kemikaalit on parempia –  en edelleenkään tahdo niitä kehooni ja mm.löytämäni sarja on yli 95% luonnollinen. Mutta pitäisi aina myös muistaa, että asiat eivät ole mustavalkoisia 🙂 Tästä eteenpäin siis blogissa tulevat tuotetestaukset ovat vapaita mykerökasveista, toivottavasti tästä olisi apua jollekin herkkäihoiselle 🙂 

Vielä osa julkaisemistani tuotetestauksista on tehty ennen tätä havaintoa, joten osat tuotteista ei päde nykyisessä ihonhoidossani. Kuitenkin kirjoittamani asiat ovat tosia ja oikeita mielipiteitäni, ainoa vain, että pidemmän aikaa käytettynä (yli kuukauden…) aiheuttavat ne minulle ihottumaa ja näppyjä 🙁 

Kommentit (2)
  1. Onko sinulla listaa mykerökasveista? Olen niille todetusti allerginen, mutten tiedä mitä nimikkeitä välttää. Aloe tuntuu aiheuttavan reaktion joskus.

  2. Tosi on, asiat eivät ole mustavalkoisia. Saattaa viedä aikaa löytääkseen omalle iholle sopivat tuotteet ja hoitorutiinit. Itse yritän pitää ihonhoidon mahdollisimman simppelinä ja vähätuotteisena.

    Mykerökasvi, miten hauska sana! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *