Totuuden kulho – täydellinen seurapeli

Syksy on viinin aikaa. Punaviinin, valkoviinin ja rosen sekä kynttilöiden. Itse nautin enimmäkseen hyvistä punaviineistä. Hyvistä punaviineistä ja ihmisistä. 

Kesä on takana päin ja viimeisimpienkin helleöiden hiekanjyvät hietsusta ovat karisseet varpaista. On aika rauhoittua sisätiloihin istumaan ja nauramaan. Tästä kevääseen tanssitaan sukkasillaan ennen baaria ja baarin pöydillä. Se on myös hyvää aikaa. Kesäkin oli, mutta tämä on aika erilaisille hetkille.

Yksi parhaimmista illanviettotavoista ystäväpiirissäni on Totuuden kulhon pelaaminen. Tämä on erittäin toimiva ajanviete ja päätin jakaa tämän kaikille, jotta joku muukin voi tämän ilon löytää.

Totuuden kulho on äärinmäisen hyvä seurapeli ja peli, jossa tutustuu helposti uusiin ihmisiin sekä löytää pidempiaikaisemmistakin ystävistä uusia puolia. Tätä on pelattu siis uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa ja joskus jopa 5 tuntia. Peli on tarkoitettu luomaan hyviä keskusteluja ja vauhdikkaita juomapelejä kaipaaville minulla taskut täynnä muita ohjeita.

Pelin kulku:

 •  Jokainen pelaaja kirjoittaa erillisille lapuille 3-5 kysymystä riippuen pelaajien määrästä.Kysymyksiä kannattaa olla ainakin 15, jotta ei kysymyksen lopu kesken ja ylärajaa ei kannata määritää. Pelin aikana kysymyksiä voi keksiä vauhdissa myös lisää.
 • Kysymykset laitetaan kulhoon.
 • Jokainen pelaaja nostaa kysymyksen vuorollaan ringissä ja lukee tämän kaikille ääneen.
 • kysyjästä myötäpäivään seuraava vastaa samaan kysymykseen ensimmäisenä ja jokainen ringissä tämän jälkeen vuorollaan. Kysymyksen äänenlukenut vastaa viimeisenä.
 • Jokaisen pitää vastata – ja tietenkin mahdollisimman totuuden mukaisesti. Tämä on tärkeää, että jokainen on oikeasti mukana eikä vain loisi kuuntelemassa muiden totuuksia.
 • Peli jatkuu niin kauan kuin kysymyset riittävät ja jokainen pääsee vastaamaan ensimmäisenä ja viimeisenä

Huom. Näitä sääntöjä kannattaa noudattaa, jotta pelaaminen on mahdollisimman mukavaa ja tasapuolista kaikille. Kysymykset kirjoitetaan paperille, että pelissä voi kysyä hieman ”anonyymisti” asioita, mutta kannattaa muistaa kysymyksiä tehdessä, että siihen PITÄÄ pystyä vastata myös itse. 

Huom2. Mikäli jollain kestää vastauksen miettiminen voi yhteisestä sopimuksesta joku muu vastata toisen miettiessä, mutta kaikkien pitää muistaa vastata. Toisen vastauksia EI saa arvostella, mutta jatkokysymykset ja keskustelut ovat enemmän kuin sallittuja hyvässä hengessä.

Näillä säännöillä voi saada aikaan mielettömiä keskusteluja ja oppia tuntemään toisesta uusia piirteitä ihan uudella tasolla.

Muutama esimerkkikysymys, jotta pääsette alkuu:

 • Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
 • Mikä on seksittäintä sinussa itsessäsi?
 • Minkä taidon haluaisit oppia ja missä?
 • Missä olet hyvä?
 • Ketä ihailet ja miksi?
 • Mihin yhteiskunnalliseen ongelmaan haluaisit tarttua?

Ja sitä rataa – vain mielikuvitus on rajana.. Hyviä pelihetkiä niille ketkä tämän löytävät..

 

100262100-1.jpg

 

suhteet ystavat-ja-perhe oma-elama syvallista
Kommentit (1)
 1. 🙂 Erittäin totta! Mutta olettettavasti ihmiset ehkä vastaa hieman toisin työhaastettelutilanteessa kuin viinin ääressä. Toki ei voi tietää.

  Onneksi ei tarvitse kysyä tuota vaan valita miljoonasta muusta kysymyksestä ja aiheista, mitä haluaisit kanssapelaajista tietää ja mihin itse vastata.

   

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *