Takit

Tänään sen näin – ensimmäisen villakangastakin. Onko jo niin syksy? Ei vielä voi olla niin syksy. En ainakaan tahdo uskoa niin. Toki tämä oli aamulla työmatkalla kun oli kylmä ja märkää ja kaikilla aamutuska. 

Onhan toki syyskuu, mutta silti ensimmäinen villakangastakki järkytti suuresti. Mutta ehkä hänellä ei ollut kuin joku kesätakki ja seuraavaksi villakangastakki. Who knows.. Kaikilla ei ole niin suuri intohimo takkeja kohtaan kuin minulla. Joudun joskus jopa selittelemään miksi minulla on niin paljon takkeja. Kuitenkin Suomessa voi melkein muistista sanoa kuinka monta päivää kesällä voi olla ilman takkia, niin eiköhän se riitä selitykseksi. Me olemme niin paljon täällä pohjolassa takki päällä. Se on myös se missä saavut paikalle. Se missä teet ensivaikutelman.

Jotkut kerää laukkuja ja toiset kenkiä – toiset takkeja. Jokainen tyylillään. Kuitenkin näin alkusyksystä kun on välillä lämmin, välillä kylmä ja iltaisin hengitys muuttuu jo kylmänhöyryksi olen erittäin tyytyväinen, että minulla on useita – lähes kymmeniä takkeja. 

Kävin läpi syyssiivouksessa tämän syksyn takit. Kolme lähti kirppikselle – monta silti jäi. Mutta pidän kaikista yhtä paljon.

Ensinnäkin Minumumin nahkatakki. Pehmeä ja ihana. Eikä ole liian lyhyt näinkään pitkälle. Ei takki eikä hihat. Eikä resoria kiristämässä.

takit.jpg

Uusimpana tulokkaana ruskea nahkatakki Tallinnasta – pidempää mallia.

takki6.jpg

Yksi suosikeistani on sininen kangastakki VeroModalta. Täydellinen leikkaus. 

takki3.jpg

 

Yksi epäkäytännöllisimmistä, mutta niin ihanista on harmaa takkini Riverislandista. Se menee ehkä enemmän kesä kuin syystakkikategoriaan, mutta toimii pitkähihaisen kanssa syksylläkin. Niin ihana takki, vaikka jättääkin kaulan paljaaksi kylmälle vaikka milä kaulaliinalla. Lyhyet hihat ja vähän hankalan mittainen. Mutta on se vaan niin hieno – kauneudesta pitää vähän kärsiä.

On niitä pari käytännöllistäkin. Tämän vuoden juttuna ostin uuden ulkoilutakin ja päädyin softshell-takkiin. Olen joskus aikaisemminkin miettinyt sellaisen ostoa, mutta päätynyt aina perinteisimpiin kuorivaatteisiin. Tuntui, että näitä ei niinkään ole ollutkaan valikoimissa aikaisemmin. Nyt valikoima on huima. Jokamerkillä on melkein kaksi mistä valita. Käyhän se. Olen ollut erittäin tyytyväinen – suosittelen.

Vaikka omistankin monta takkia, niin kylmälle, kuumalle, sateelle, tuulelle, auringonsuojaksi.. on minulla herännyt jo seuraava himo. Kuviollinen takki. Sen haluan seuraavaksi. Takit on niin harmaita, mustia, siniä tai vaaleita.. perusvärejä – ainakin Suomessa. Ei tarvitse olla kauheasti väriä tai suuria kuvioita, mutta kuviot tuo vähän ilmettä mustan tai harmaan seuraksi.

Täälläkin on tullut markkinoille jo joitain kuviollisia takkeja ja taistelen suuresti kaupoilla uusinta intohimoani kohtaan. Alla pari tyyliesimerkkiä.

asos_takki1.jpg

Takki Asos / kuva asos.com

river_takki.jpg

Takki RiverIsland / kuva: riverisland.co.uk

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *