Tutkimusmatka

sound5.jpg

Päädyin tutkimusmatkalle. Työni puolesta Messukeskus on minulle erittäin tuttu. Heinäkuu on kuitenkin aika, jolloin Messukeskus hiljenee ja tehdään pääasiallisesti huoltotöitä. Viime vuonna Messukeskuksella järjestettiin ensimmäistä kertaa Summersound-festivaalit, joille en tuolloin ehtinyt, mutta tänä vuonna sattumalta tulikin mahdollisuus lähteä katsomaan kuinka suuren luokan festareita järjestetään Messarin tiloissa. Tottakai tartuin tähän tilaisuuteen. 

sound4.jpg

Kierrän paljon festareita ja keikkoja. Aikaisemmin on  tullut tanssittua Huoratronin tai Knife Partyn keikoilla tai eksyttyä Saksan Melt-festareilla hämäriin trancehenkisiin bileisiin puoli neljältä aamulla. En kuitenkaan ole käynyt Summersoundin tyyppisissä tanssitapahtumissa, missä ”tampataan” kolme päivää putkeen keikasta toiselle. 

sound3.jpg

Pakko myöntää, että on aina ollut tahtotila käydä tämän tyyppisesttä tapahtumassa jo konemetsästä lähtien viime vuosina järjestettyyn tapahtumaan Serenassa. Ei kuitenkaan ihan niin suuri tahtotila, että olisin halunnut lipuista koskaan maksaa…

 

Mielikuva tamppausbileistä on varmasti jokaisella. On remmihousuja, karvasaappaita ja neonvärejä. Eräskin alan pidempiaikainen harrastaja osasi kertoa, että remmit yms ovat hieman jääneet menneisyyteen. Myös tanssipiirin bileistä on tullut enemmän mainstreemia. Neonvärit on kuitenkin pysyneet tämänkin tapahtuman kuvassa. Kuitenkin kävijää löytyy jokaisesta tyylistä nuorista vanhoihin. Sen verran olin kuullut, että noissa hommissa tulee kuuma ja jos ei tuu, niin sit on väärässä paikassa. Ja tulihan siellä. Yritin parhaani blendautua joukkoon, ja vielä niin että ei ole tuskaista suuresti hikoilla. Yhteenvetona näissä bileissä oli paljon paidattomia miehiä, pieniä vaatteita, neonvärejä ja valkoista… Oli onneksi muutama HC harrastajakin karvasaappaineen ja remmeineen.

sound2.jpg

Uskoisin kyllä oluttuopposen ääressä pohtineen nuoren miehen olevan oikeassa. Nämäkin bileet varmaan tulee enemmän ja enemmän suuren kansan suosioon. Sama ilmiö, mikä on viime vuosina ollut näkyvissä jo Flow -festareillakin. Tämä aika tekee sen. Useimmillakin ihan kansallisilla radiokanavilla on viimevuosina soineet Skrillex, Pendulum ja Armin van Buuren. Tämä on DJden aikaa…

Parhaat:

– Knife Party

– Above&Beyondin hienot ja sympaattiset tekstit ja esitysgrafiikat

– koko ulkoalueen kattava anniskelualue

– Jägermaisterin ”matka makuun”- tyyppinen labyrintti (en siis muista tämän oikeaa nimeä)

 

 

Jalkoja särkee…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *