Maltalla liikkuminen

Ajattelin vähän kertoa, miten me matkustelimme Maltalla, etenkin Sliemasta toisaalle. Itse emme löytäneet paljoakaan tietoa, joten toivottavasti tästä on jollekulle matkaajalle edes hieman apua!

 

Valletta Ferry on helppo ja nopea väline kulkea Sliemasta Vallettaan ja takaisinkin. Lautta kulkee noin puolentunnin välein ja lippuja saa ostettua ferry-pysäkiltä käteisellä. Aikuiselta lippu ennen kello 19.30 yhteen suuntaan maksaa 1,50e ja meno-paluu –lippu 2,80. 19.30 jälkeen tulee niin sanottu yötaksa, jolloin lippu on parisen kymmentä senttiä kalliimpi. Matka Ferryllä kestää noin 15 minuuttia ja matkan aikana voi nauttia kauniista maisemista. 

 

IMG_20160830_191340.jpg

 

Paikallisbusseilla kulkeminen paikasta toiseen on erittäin yksinkertaista Maltalla. Bussikuskilta saa ostettua kertalippuja, jotka maksavat 2e aikuiselta. Bussit ovat hyvin ilmastoidut, eikä ollenkaan niin ahdistavat kuin voisi kuvitella. Bussipysäkeiltä löytyy aikataulut, mutta niihin ei välttämättä ole luottamista – Maltan liikenne saattaa olla joskus todella ruuhkainen, jolloin bussinkin saapuminen viivästyy. 

Autoa emme itse uskaltaneet vuokrata, paitsi parkkipaikkojen niukkuuden, mutta myös liikenteen vuoksi. Maltalla on siis vasemmanpuoleinen liikenne, mikä saattaa tuntua oudolta oikeanpuoleiseen liikenteeseen tottuneelle kuskille. Paikallisten ajotyyli on todella paljon erilaista kuin Suomessa, mitä nyt välillä ajetaan kaistojen keskellä ja ylipäätään huomattavaa ylinopeutta. Torveakaan Maltalla ei pelätä käyttää.  Yhtenä päivänä päätimme kokeilla laivamatkaa Cominolle ja Blue Lagoonille. Risteilyjä myydään, ainakin Sliemassa, pitkin rantakatua ja hotelleiltakin on mahdollista retkiä ostaa. Matkustimme Cominolle Captain Morgan –nimisellä paatilla. Matkan hinta oli 20euroa per aikuinen, ja se sisälsi matkan lisäksi lounaan ja juomabuffetin. Matka kesti noin 1,5h per suunta. Ennen Cominolle saapumista pysähdyimme Gozolla, jossa jäivät pois Sliema-Gozo -matkan ostaneet matkustajat. Sitten vuorossa oli Comino ja Blue Lagoon. Siellä saimme olla noin neljä tuntia. Selvyyden vuoksi Comino ja Blue Lagoon on siis samalla ”pysäkillä”. Blue Lagoonille kannattaa varata tietysti omat pyyhkeet ja ehkä myös uimasandaalit. Uimapatjakin on hauska ottaa mukaan, rannalla saattaa olla niin täyttä, ettei kunnolla mahdu edes pyyhettä levittämään. Jos päätät viettää päivän uimapatjalla, voit jättää arvoesineet maksulliseen lokeroon. Aurinkotuolit olivat hinnoiltaan aika suolaiset; pelkät tuolit maksoivat 10e/tuoli, varjon kanssa 15e. Ruokakojuja saarella oli myös muutamia, eli vaikka et söisikään lounasta laivassa – niin kuin me tehtiin, koska meillä oli kiire auringonottoon – et silti kuole nälkään, koska ruokaa saa ja vielä kelpo hintaankin.  

IMG_20160831_150843.jpg

 

Suosittelen ehdottomasti tekemään reissun Blue Lagoonille, jos olet auringonpalvoja ja tykkäät snorklata kirkkaissa vesissä! 

hyvinvointi mieli suosittelen matkat
Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *