Kesä kauneimmillaan Porvoossa

Extempore reissut on yks paras juttu kesässä! Niin kävi tässä eräänä vapaapäivänä, että lähdettiin Porvooseen ilman sen suurempia suunnitelmia. Ihan vain fiilistelemään vanhaakaupunkia.

Super ilma ja hyvää seuraa. Eipä muuta täydelliseen vapaapäivään tarvittu.

Kierreltiin vanhaa kaupunkia ja pysähdyttiin joen varrelle Porvoon paahtimolle kahville (ja ipalle) . Maistuvia juomia ja kiva paikka muutenkin. Suosittelen!

Vanhaa Porvoota

Linnamäellä ei ollut tullut käytyä sitten lapsuuden joten sinne oli mentävä. Kävelymatkan päässä keskustasta ja Vanhasta Porvoosta, sijaitseva muinainen Linnamäki on kiehtova paikka! Se on yksi Uudenmaan suurimmista muinaisjäännöksistä.Tietenkin piti kaikki mahdollinen historia aiheeseen liittyen jälkikäteen googlata.

Hah. Oon muuten käyttänyt tämmöiseen nippelitiedon hankintaan elämästäni aika monia tunteja!

Tälleen nyt ihan lyhyestä virsi kaunis: Linnamäki oli keskiajalla varusteltu vallihaudoin ja kuten nimikin kertoo, siellä sijaitsi (puinen) linnake. Tosi kiinnostava paikka ja mitkä maisemat alas vanhaan Porvooseen! Kannattaa ehdottomasti pistäytyä jos mahdollista.

Porvoo tarjoili mahtavan vapaapäivän ja todellista silmänruokaa upean idyllisine maisemineen. Jospa vielä toisen kerran tämän kesän aikana tulisi poikettua.

Mikä muu kesäkaupunki kannattaisi tsekata?

Kivaa maanantaita!

kulttuuri suosittelen matkat oma-elama
Kommentit (2)
  1. Samaa mieltä! Porvoo on myös täältä Järvenpäästä sopivan matkan päässä ja ihana kesäkaupunki kyllä <3

  2. Porvoo on mun yksi ehdottomista lempparikohteista, ja joka kevät tai kesä siellä käynkin aina vähintään kerran!:) Porvooseen on niin helppo mennä täältä Helsingistä, ja vanhakaupunki ja joenvarsi on niin kaunis. Porvoossa on myös paljon ihania kahviloita ja terasseja!<3
    Kiitos postauksesta ja mukavaa heinäkuun ensimmäistä viikkoa!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *