Festarimatkalla: Tomorrowland Winter 2019

Viime vuosina ns. festarimatkailu on nostanut profiilia nuorten aikuisten keskuudessa. Aika monelle ”skeneä” tuntemattomallekin Euroopan suurin elektronisen musiikin festivaali, Belgiassa kesällä pidettävä Tomorrowland on ainakin nimeltä tuttu. Syksyllä 2018 eräs pitkäaikaisimmista ystävistäni ilmoitti että heidän porukassaan olisi yksi paikka jäljellä ensimmäistä kertaa järjestettävään Tomorrowland Winteriin, joka tapahtuisi Ranskan alpeilla maaliskuussa 2019. Olen aina ollut tyyppi, joka haluaa kokea uusia juttuja, joten päätin tarttua tarjoukseen ja lunastin paikkani reissulle. Tästä alkoi lähes puolen vuoden odottaminen joka huipentui maaliskuun alkupuolella laukkujen pakkaamiseen ja lähtöön.

Tomorrowland on siitä kiva festari, että sinne saa ostettua paketteja, joihin kuuluu sekä majoitus että festariliput ja hieman paketista riippuen erilaisia ekstroja. Totta kai talviversioon kuului myös hissiliput. Valittavana oli 4 tai 7 päiväinen paketti eri tasoisilla majoituksilla. Meillä oli festareiden toiseksi paras paketti, joka tarkoitti kokonaista alppichalettia viikoksi ulkoporeammeella, saunalla ja omilla kylppäreillä ja hosteilla, jotka valmistivat meille päivittäin ruuat ”mökillä”. Näin ensikertalaisena tämä oli todella helppoa ei muuta kuin reilu kevennys lompakosta ja kaikki oli järjestetty.

Festareiden lähestyessä myyntiin tuli erilaisia vouchereita, joilla olisi saanut upgreidattua omaa reissukokemusta vielä lisää. Osa meidän jengistä ostikin mm. ravintolaelämyksen jossa nautittiin useamman ruokalajin ateria Michelin-kokin tekemänä rinneravintolassa asiaankuuluvine viineineen, pragliding -tunnin tai lasketteluohjausta. Itse en päätynyt sitten noita lisäjuttuja ostamaan, koska en halunnut aikatauluttaa omaa viikkoa mitenkään ja uskoin että festareissa ja laskettelussa olisi ihan tarpeeksi tekemistä, ja lisäksi meillä tosiaan oli ruoka joka päivä mökillä.

Alpe D’Hueziin ei pääse suorilla lennoilla. Lähin lentokenttä on Grenoblessa, ja sinne ei mene suoria lentoja Helsingistä. Kaksi muuta vaihtoehtoa oli Lyon ja Geneve Sveitsin puolella. Päädyttiin ystäväni kanssa ottamaan lennot Geneveen ja vuokraamaan auto sieltä, jolla ajaisimme sitten paikan päälle Ranskaan ja takaisin. Vuokra-autoon sai laitettua ilman lisähintaa yhden nimen kuskiksi, ja pienen keskustelun jälkeen totesimme minun olevan todennäköisimmin ajokunnossa viimeisenä aamuna, joten minun nimihän sinne laitettiin… En ole aiemmin ajanut autolla oikeastaan Ruotsin ulkopuolella joten tää oli jännittävää! Onneksi auto oli kiva, nelivetoinen RS Octavia automaattivaihteilla, joten ajaminen oli mukavaa ja helppoa. Tietullisekoilua ja yhtä ohitettua liittymää lukuun ottamatta autoilu sujui hyvin. Voin suositella auton vuokraamista, varsinkin jos on useampi henkilö kuluja jakamassa. Tomorrowlandilta olisi saanut ostettua bussivouchereita, mutta hinta (80e) ja pienet ongelmat mitä porukalla bussien kanssa oli, saivat vakuuttumaan että oma vuokra-auto oli huomattavasti mukavampi tapa päästä perille.

Vuokra-auton plussat: Helppo, pääsee ns. ovelta ovelle. Matkustusmukavuus. Ei tarvitse kanniskella laukkuja tai huolehtia niistä. Pystyi käydä samalla kaupassa ennen mökille menoa ja keskellä viikkoakin. Oikeasti, auton vuokrauksessa ei juuri muuta ole kuin plussaa! Miinukset: Hinta vähän kalliimpi, ja joku joutuu ajamaan 😀

Bussin plussat: Helppo ottaa etukäteen, hinta halvempi. Miinukset: Kuulin, että bussit oli myyty ylitäyteen, laukut eivät mahtuneet tavaratilaan vaan ihmiset joutui pitämään niitä sylissä. Takaisintullessa bussit olivat myöhässä ja useampi henkilö oli myöhästynyt lennoiltaan. Alpe D’Hueziin tullessa ihmisillä ei ollut tiedossa missä majoitus oli, ja saattoi käydä niin, että jäit keskellä yötä tavaroiden kanssa ”keskustaan” josta oli sitten 20 min kävely mökille lumihangessa. Ei kiva! Lisäksi jos tulolento oli myöhässä ja missasit bussit, et välttämättä päässyt mitenkään paikalle, tai jouduit säätämään (kuten eräs meidän ryhmässä ollut jenkki, joka sai onneksi jonkun ”salakuljettamaan” itsensä bussiin jossa hänellä ei ollut paikkaa.

Mitä TMLW-viikolla sitten tapahtui? Heti ekana päivänä lähdimme tietysti hakemaan vuokravälineitä, kun olimme syöneet hostien tekemän aamupalan. En ollut lasketellut vuosikausiin, joten mua jännitti laskuosuus tosi paljon. Ajattelin, että kaikenmaailman venäläiset ja arabit lähtee laskettelemaan ilman että ovat ikinä lunta nähneetkään, niin täytyyhän mun siitä selvitä. Ja selvisin! Heti ekana päivänä laskin muutaman harjoittelurinteen jälkeen ihan normaaleja rinteitä. En todellakaan niin nopeasti kuin osa meidän jengistä, mutta laskin kumminkin! Oli todella, todella makeaa laskea johonkin rinnebaarin ja ottaa laskujen lomassa lasi viiniä huippudj:n soittaessa musiikkia ja jengin bailatessa. Tätä teimme siis joka päivä. Rinnebaareja oli paljon, ja välillä menimme vaan ”flown” mukana minne huvitti, välillä sitten menimme kuuntelemaan jotain keikkaa. Esim. Steve Aokin ja Afrojackin keikat rinnebaareissa oli superhyviä, vaikka molemmat nähtiin myös päälavalla toiseen kertaan!

Varsinaiset festarit kaikenmaailman pre-partyjen jälkeen keski keskiviikosta perjantaihin. Lavat olivat käsittämättömän upeita, ja kaikki järjestelyt toimivat hyvin. Myös ruoka oli hyvää. Juomat olivat toki suhteellisen kalliita, mutta tuskinpa alpeilla juomat yleensäkään ovat kovin halpoja.

Hostit olivat vapaalla kahtena iltana, mutta muuten he laittoivat meille ruokaa ja siivosivat mökissä. Näin suomalaisena, vaikka kaikesta toki oli maksettu, tämä tuntui jotenkin uskomattomalta ja huomasimme auttavamme heitä siivouksessa ja esim. pöydän kattamisessa. He olivat brittejä, ja tosi rentoja ja hauskoja, vaikka päädyimme (tottakai) saamaan varoituksen metelöinnistä heti ensimmäisenä iltana 😀

Tomorrowlandin markkinointi päätyi myös tekemään meistä videon, kuvaukset ja videohaastattelut oli aika hauska lisä perjantaiaamupäivänä, kun edellisenä iltana oli tullut valvottua ainakin aamuseitsemään 😀 Video ei ole vielä tullut ulos, mutta kun se tulee, niin linkitän sen tänne.

En ala tekemään raporttia viikon tapahtumista, mutta voin vakuuttaa, että hauskaa oli. Mitään erityistä ikävyyttäkään ei meidän kohdalle osunut, parilla oli ongelmia rannekkeiden kanssa mutta muuten kaikki sujui tosi hyvin. Itseäni pääsi festarikärpänen puremaan ja haluan ehdottomasti kisadieetin jälkeen suunnitella seuraavaa reissua. En tiedä tuleeko se olemaan Tomorrowland Winter, mutta lähtisin ehdottomasti tälle reissulle uudelleen ainakin joskus. TML on tehnyt Alpe D’Huezin kanssa viisivuotisen sopimuksen, joten ainakin neljä uutta mahdollisuutta vielä on!

Tomorrowlandin aftervideo on katsottavissa Youtubessa!

Lopulliset kustannukset:

Osuus festaripaketista 1880e

Lennot 200

Ylimääräinen matkalaukku 50e

Auton vuokraus kuluineen 122e

Rannekkeen lataukset 130e

Juomat 30e

Ylimääräiset ruuat 10e

Uudet vaatteet reissua varten 500e

Välinevuokraus 65e

Elikkä kokonaisuudessaan reissu tuli mulle maksamaan karvan alle 3000 euroa. Se on aika iso raha, mutta kokemus oli niin mahtava, että hiukkaakaan ei kaduta. Minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä tänä kesänä myös Tomorrowlandin ”kesäversioon” eli alkuperäisille ländeille, ja päätin tarttua siihen, koska siirsin kilpailun ensi kevääseen. Siitä luvassa sitten lisää myöhemmin kesällä 🙂

Jos jäi jotain kysyttävää mielenpäälle, jätä kommentti!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *