Tervetuloa kotiin, rakas (osa 2)
En olekaan ehtinyt blogata, kun tuli hauvavauva taloon kaksi viikkoa sitten! Nyt koitan tsempata, sillä kirjotettavaahan riittää viimeisen kahden viikon ajalta. Mennään kuitenkin järjestyksessä. Tässä jatkoa edelliseen juttuun.
Tältä näytti kattaus illalle, jona toivotin poikaystäväni kotiin Saksasta. Lautaset ovat Arabian Neroa, lasit Iittalan Essenceä ja kynttilänjalat Pentikin. Tabletit ovat H&M Homelta ja lautasliinarenkaat Sia Homen.
Ruuan kanssa nautittiin vettä ja Moët’n rosé-shamppanjaa, aperitiiviksi nautittiin kir’it. Dijonilaisen cassis-liköörin (=mustaherukkalikööriä) kanssa sekoitettiin kuivaa ranskalaista sauvignon blancia, tällä kertaa Les fumées blanches, joka omalla herukanlehtisyydellään ja karviaismaisuudellaan täydentää kivasti cassista.
Alkusnackseiksi kokosin simppeleitä ”neronleipiä” eli ruissipsejä/-nappeja sekä jokirapu-chili-aiolia. Pääruuaksi valmistin karitsankaretta ja bataattimuusia. Palanpainikkeeksi ja naposteluksi leivoin herkulista foccaciaa takuuvarmalla ystäväni reseptillä. Jälkiruuaksi tein karpaloparfait’n sekä marianne-jäädykkeen. Poikaystäväni sai raikkauden ystävänä kirpsakkaa karpaloa, itse nautin makeammasta mariannesta. Nämä tarjoilin Essencen laakeista maljoista.
Bisous, C
Hei olisiko mahdollista saada tuon foccacian ohje?:)
Onpa kaunis kattaus ja herkullisen näköistä ruokaa! 🙂
Blogistani löytyy sulle pikkuinen tunnustus.