Maailman suurin lähikauppa ja muita ensivaikutelmia

C Paris

Pääsin vihdoin muuttamaan vuokra-asuntooni!

En ollut syönyt koko päivänä mitään, joten suihkussa käytynäni lähdin tutkimaan ympäristöäni. Aluksi taltutin kurnivan nälkäni vastapäisessä bistrossa, jossa ruoka oli halpaa ja erittäin hyvää (Bistrot d'Edgar). Ongelmia kuitenkin tuotti se tosiasia, että kadullani on noin 10 samankaltaista ravitsemusliikettä. Todellinen valinnanvaikeus!

Korttelissani on todella paljon ravintoloita/bistroja/baareja, samoin kuin crêperie'tä on yli tusina viereisellä kadulla. Lisäksi tässä on useita teattereita aivan lähellä, kävelylläni bongasin jo kolme vai neljä teatteria.

Kaikkein hämmästyttävintä kuitenkin oli lähikauppani kadun toisella puolella, tuiki tavallinen Monoprix. Se on aivan järjettömän iso lähikaupaksi! Monoprix'lla on samantapainen konsepti kuin Suomessa esim. Anttilalla, siellä on vähän kaikkea. Ruokaosasto oli kuitenkin todella iso (muttei järjetön kuten Citymarket/Prisma), ja valikoima oli vähintään Helsingin Stockan Herkun luokkaa.

Lihahyllyllä myydään kaikkia lihapaloja myös yksittäin ja kaksittain. Jos ostaa yhden porsaankyljyksen tai naudanpihvin, hintaa sillä on 0,90-1,50e. Valikoimat ovat hulppeat kuten kuvitella saattaa!

Lisäksi kadullani on ilmeisesti joka päivä marché eli tori, jossa myydään kaikenlaista. Kadun päässä (100m) komeilee La tour Montparnasse, jonka alla on Galeries Lafayette.

Läheltäni kulkee 4 metrolinjaa, mikä on aivan luksusta. Pääsen muuallekin Pariisiin aivan käden käänteessä.

En ole vielä ehtinyt tutkia kuin vasta puolet ympäristöstäni, joten lähdenpä valoittamaan nyt sen toisenkin puolen. Suunnaksi siis Boulevard du Montparnasse eli Hemingwayn, Fitzgeraldin ja muiden 1920-luvun kirjailijoiden kantapaikka.

Olen järjettömän onnellinen.

À bientôt!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Lahden markkinoilla tänään käyneenä, koko päivän vain herneillä eläneenä ( 4-5 litraa?) , ennen tätä juttua ei ollut nälkä mutta nyt on! Menisinkö mieluummin Monoprixiin ostoksille vai lähikaupan suikalelihavalikoimia katsomaan? Valikoimasta ei tarvinne enempiä puhua...

PS

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.