Nuit Blanche

C Paris

Meillä meni viime lauantaina Pariisin taiteiden yö eli Nuit Blanche vähän plörinäksi, kun lähdettiin vasta yhdeltoista illalla liikkeelle, ja yllättävän moni taidetapahtuma ehti mennä kierroksemme aikana jo nukkumaan. Siistejä juttuja kyllä onneksi nähtiin, mutta siistejä kuvia en onnistunut saamaan - ja olisiko se toisaalta oikeinkaan julkaista kuvia toisten taideteoksista omassa blogissaan noin vain... Onneksi kuitenkin kaupunki itsessään on niin kaunis, että sitä voi kuvata aina yhä uudelleen ja uudelleen. (Lisää juttua Nuit Blanche'sta kuvien jälkeen)

Nuit Blanche'ssa taidetapahtumia järjestetään kymmenittäin eri puolilla kaupunkia, ja niistä on aika vaikea löytää hienoimmat. Ilta/yö kannattaa kuitenkin suunnitella huolellisesti etukäteen ja tehdä varasuunnitelmaakin, sillä muuten saattaa mennä koko yö vähän ohi. Joskus tosin sattumalta onnistuu. Monet museot ovat tuolloin yölläkin auki sekä kaksi keskeistä metrolinjaa palvelivat tänä vuonna koko yön. Nuit Blanche järjestetään aina lokakuussa jonakin viikonloppuna.

Kaveri onnistui otattamaan itsestään ja kavereistaan aivan upean kuvan saippuakuplien keskellä Nuit Blanche'ssa, josta olen aivan hirveän kateellinen! Aina ei voi itsellä käydä tuuri, ja ihan hyvä toisaalta niin.

Bisous, C

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.