Sekaisin turkiksesta

C Paris

Varmaan läheisyyden ja ihmiskosketuksen puute on johtanut tähän tilanteeseen, että olen haalinut kuin vahingossa tasaista tahtia ympärilleni kaikkea tekoturkiksesta - se on niin pehmeää ja ylellistä mutta hinnaltaan raisonnable.

Ensin tuli tyyny, sitten tuli peitto ja tyyny, sitten tuli villatakki, seuraavana alennusmyynnistä deshabille ja lopuksi vielä turkishuivi. Siinä kohtaa tajusin että hupsista tyttö miten kävi! Pikkuhiljaa kun hamstraa ei huomaakaan... Kuvat kronologisessa järjestyksessä.

Madura, tyynynpäällinen. Niin pehmoinen...

Zara Homen viltti aivan must, ei ole kaduttanu sekuntiakaan hankinta, vaikka kaupassa mietitytti ("tarviinkohan mä tätä nyt oikeesti...").

Madura, tyynynpäällinen. Olisi jäänyt eka tyyny hankkimatta jos tämä olisi ilmestynyt liikkeeseen aiemmin (tämän syksyn uutuus). Ei haittaa näinkään!

Zaran Home jälleen, toinen puoli ihana kimaltava helmenharmaa sametti/veluurijuttu, taivaallisen pehmeä ihoa vasten.

Derhyn villatakki (pesun ajaksi) irrotettavalla turkis-röyhelökauluksella, alla kontrastiksi punainen pusero. Parin käyttökerran jälkeen huomasin vasta lukea, että oikeastaan turkis on kanin karvaa eikä tehdastuotanteista. No onhan sitä syntymättömiä karitsoitakin puettu päälle, muttei kyllä ostettu.

Etamista -50% lammasjäljitelmää oleva deshabille, vuori fleeceä. Täydellinen koti-iltaan, testattu. Sovitin tätä jo elokuussa kun oli vielä kuuma ja vaatekappale täysihintainen!

Zara, ihanan pehmeä ja iso turkiskaulus/huivi, toisin kuin monien muiden highstreet-merkkien tekoturkiskaulukset, joita näkyy nyt joka myymälässä.

Riistäytyi ehkä vähän käsistä tämä turkisjuttu, mutta kaikille on perustelu:

1 - Sisustusjutut mietitty sen mukaan mitä omistan Suomessa, eli lähes investointeja kuten sisustusjutut aina, kröhöm vai mitä. Tosin ei lähellekään investointiostoksien hintaisia olleet.

***

2 - Alennusmyynistä kun ostaa niin se on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin!?! Mummotkin juoksee Lidliin ostamaan tarjousmaitoja 29 sentillä jotta voivat pakastaa ne (tositarina), ja kyllä vanha kansa tietää. Näin kämppiskin sanoi kun tuli viime sunnuntai-iltana kotiin mukanaan Hermès'n harvinaisuus vintagesilkkihuivi 140e (normaalisti tämä on ainakin kuussataa ja tää on harvinainen!) ja jotkut kultaiset vintagemerkkiavokkaat 180e (nää maksaa normaalisti kanssa joku kuuseittemänsataa eikä oo kuin ehkä kerran käytetty!).

Okei, vaikken näiden päälle ymmärrä, niin tämä Hermès'n huivi, jonka kämppis Pariisista osti, maksaa jopa Ebayssa (ainoa paikka josta löysi edes kuvan huivista) 550 dollaria, eli ehkä se 140e oli suorastaan säästämistä.

***

3 - Ostin ja ostan vain perusmerkkejä enkä tuhlaa ylellisyyksiin vaikka ollaankin Pariisissa, jossa Michael Korsin ja muiden saman hintaluokan kuten Sandron ja Pinkon tuotteet ovat itsestäänselviä vaihtoehtoja. Minusta on ihan positiivista että pitäydyn massamuotiliikkeissä, kun taas joku voisi olla eri mieltä, kuten tämä samainen kämppis 800 euron laukkuineen ja takkeineen jne... Mutta mitä sitä sellaiseen tuhlaamaan, johon ei ole varaa ja jota ei arvosta. Sellainen olisi kamalan pinnallista ja materialistista rahankäyttöä! (Olen kyllä valitettavasti sekä materialisti että vähän pinnallinenkin, mutta autan kyllä aina jotakin koditontakin silloin kun käytän itseenikin rahaa. Melkein menee nallekarkit tasan.)

***

4 - Nyt etsimässäni villakangastakin kauluksessa ei tarvitse olla turkista, sillä voin pukea sen erikseen! Säästän todennäköisesti takin hinnassa nyt ainakin huivin hinnan tai enemmmän, tai sitten saan enemmän laatua. Todella todella järkevää siis. Nyt mustissa pitkissä villakangastakeissa on vielä niin paljon enemmän valinnanvaraa kun ei tarvitse löytää sitä täydellistä takkia täydellisen turkiksen kanssa.

***

5 - Okei, villatakille ei ole selitystä. Se vain näyttää ja tuntuu hyvältä. Sen ostaminen lievitti sitä, ettei ollut tuota ylläkuvattua villakangastakkia vaan pelkkä musta syyssadetakki, joka kahisee ikävästi iltamenoissa (tyhmä peruste).

 

Sanoisin, että näiden ansiosta on nyt aivan mahtavia ajanviettomahdollisuuksia: kotona pelkkä lammas päälle ja viltin alle katsomaan leffaa tai karvat kaulaan (valinta riippuen lämpötilasta) ja lasilliselle. Turkis sopii niin hyvin lämmitetylle ulkoterassille tähän aikaan vuodesta, mutta vähintään yhtä hyvin sisätiloihin pyjamameininkeihin.

Niin ja kyllä, täällä vietetään vielä iltaa ulkona terassilla :)

Bisous, C

Kommentit

Camilla
C Paris

Niin no tuossa kaninkarvassa se onkin jo kokeiltu... Vaikken periaatteessa ole turkiksia vastaan, ostan kuitenkin mieluummin tehdastuotanteisia kuin aitoja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tekoturkis on vaan siinä mielessä epäekologinen/epäeettinen, että se valmistetaan öljystä (öljy ei uusiudu) ja usein sellaisissa valtioissa ja sellaisin kemikaalein, että se on ympäristölle erittäin haitallista - erityisesti siksi, koska monissa kaukoidän maissa ei ole kunnollista ympäristölainsäädäntöä tai -valvontaa.

Mielestäni kotimainen aito turkis on paras valinta, koska se on aitoa lähituotantoa ja myös säädeltyä toimintaa ja eläimet voivat varmasti turkiseläimistä maailman parhaiten:)

Camilla
C Paris

Ihan harkitemisen arvoinen pointti. Kotimainenkin turkiseläin on kuitenkin turkiseläin, ja niidenkin kasvattaminen vaatii luonnonvaroja. Jos tosiaan alkaa ajatella ympäristönäkökohtia eri tuotteiden kohdalla, tulee pian siihen tulokseen, että pitäisi alkaa vain käyttää kierrätettyä tavaraa. Sen sijaan taljat kuten lampaan-, poron- ja vuohentaljat ovat sekä eettisesti että ekologisesti hyvä vaihtoehto, sillä niistä käytetään kuitenkin kaikki osat hyödyksi ja ovat lisäksi kotimaisia. Niitä ei kasvateta vain sen takia, että kulutusjuhla kukoistaisi, vaan myös ravinnoksi ja elinkeinoksi yksittäisille ihmisille.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.